Hierom ga je met vakantie naar Griekenland

Uren rondlopen in schilderachtige bergdorpjes, lange strandwandelingen tijdens zonsondergang, cultuur opsnuiven op archeologische plekken, typisch Grieks eten in sfeervolle taverna’s, roadtrippen in je huurauto, stille plekken ontdekken waar prachtige natuur te vinden is, de onderwaterwereld van de azuurblauwe zee bekijken, een bootje huren… Griekenland is een fantastisch divers land om een geslaagde vakantie te beleven.

Foto: Visitgreece.gr

Foto: Visitgreece.gr

Of je nu in een vakantiewoning op het vasteland van Griekenland verblijft of per veerboot de vele Griekse eilanden ontdekt: je gaat zonder twijfel met een ontspannen gevoel huiswaarts. Het fijne aan een land als Griekenland is dat je er enorm diverse vakanties kunt beleven. Of je nou gek bent op een actieve (fiets- of wandel-)vakantie, een cultuurvakantie of een zon-, zee- en strandvakantie; Griekenland heeft het allemaal.

Meer dan alleen magische stranden

Een vakantie in Griekenland is veel meer dan alleen magische stranden en heerlijk frisse wateren. Door de rijke geschiedenis, de vele culturele hoogtepunten, de heerlijke Griekse keuken en de gastvrijheid van de locals voel je je er vrijwel meteen thuis, maar tegelijkertijd ben je wel écht weg. Een vakantiegevoel op een plek waar je je thuis voelt, hoe fijn is dat? Daarnaast is het een bestemming voor zowel jong als oud: iedereen zal zich er uitermate vermaken. Kom bijvoorbeeld cultuur snuiven op historische parels zoals het eiland Tinos in de Cycladen, het eiland Kreta of op het vasteland in Athene bij de Akropolis. Ga je liever voor een vakantie waar je iedere dag kunt feesten? Ook dan is Griekenland de perfecte vakantiebestemming: neem bijvoorbeeld Chersonissos, Kreta of Rhodos, waar je samen met je vrienden een heerlijke vakantie kunt beleven.

 

 

Prachtige plekken

De Griekse eilanden kennen een aantal schilderachtige plekken waar je je ogen uit zal kijken. Op de meer rustigere eilanden zoals de eilanden in de Cycladen eilandengroep kun je uren rondlopen of rondrijden waarbij je continu nieuwe adembenemende plekken ontdekt. In het naseizoen (voorjaar en najaar) vind je hier amper andere toeristen waardoor je kunt genieten van optimale rust en ontspanning. Ben je liever wat meer tussen de mensen? Kom dan in het hoogseizoen (zomer) naar de meer bruisende eilanden zoals Lesbos, Kreta, Rhodos, Zakynthos en Santorini. Deze eilanden zijn stuk voor stuk op hun eigen manier bijzonder, maar ze hebben één ding gemeen: je zult er zonder twijfel verliefd op worden. Waar je ook komt op de Griekse eilanden, een deel van je hart blijft er achter, zo mooi is het er.

 

 

De Griekse keuken

Wanneer je op zoek bent naar meer dan alleen cultuur, historie en natuur is het een goed idee om een kijkje te nemen in de Griekse lokale keuken. Kies op de Griekse eilanden juist eens voor het kleinere restaurantje om de hoek in plaats van het grotere toeristische restaurant aan de hoofdstraat. Op deze plekken kun je vaak ontzettend lekker typisch Grieks eten voor een hele goede prijs. Sta er overigens ook niet van versteld wanneer de gastvrije kok je uitnodigt om een kijkje te nemen in zijn of haar keuken: ze vinden het heel erg leuk wanneer gasten komen kijken hoe zij de gerechten klaarmaken en van welke ingrediënten ze gebruik maken. Smul van de lekkerste moussaka’s, de meest heerlijke souvlaki’s, de meest fantastische broodjes gyros en de beste feta. Combineer deze gerechten met een lekkere Griekse wijn of een sterke ouzo en je diner is compleet. Griekenland heeft een heerlijke keuken die je absoluut niet mag missen wanneer je in het land verblijft.

Beste reistijd

Over het algemeen is het altijd zonniger op de Griekse eilanden en op het Griekse vasteland dan in ons eigen land. Wat dat betreft is het altijd een goed idee om af te reizen richting Griekenland. Wil je echter 100% zeker zijn van de zon en van lekker warm weer? Kom dan in het hoogseizoen: de zomermaanden. Houd er wel rekening mee dat vakantiewoningen en villa’s dan een stukje duurder zijn dan in het laagseizoen en dat het een stuk drukker is op toeristische plekken. Wanneer je in het naseizoen komt (het voorjaar en het najaar) heb je meer kans op voordelige prijzen voor zowel je vliegticket als je verblijf. Daarnaast kun je dan vaak alsnog genieten van een heerlijk zonnetje, een lekkere warme zee en optimale rust! Wist je dat je in Griekenland ook goed op wintersport kunt gaan? Op het vasteland van Griekenland liggen aan paar hoge bergen waar je perfect kunt skiën en snowboarden! Een wintersportvakantie in Griekenland is ideaal te combineren met een zonvakantie: kom eerst wintersporten op het vasteland om daarna volledig te ontspannen in de zon op een van de Griekse eilanden.

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.