Limburgers kiezen voor hotel

Campings, hotels en vakantieparken zijn de meest favoriete accommodatie types onder Nederlanders, zo blijkt uit het zoekgedrag van een half miljoen bezoekers op het reviewplatform Zoover. Toch zijn er enkele opmerkelijke verschillen zichtbaar als men op provincie niveau kijkt, namelijk Limburg. Limburgers zoeken als enige provincie meer naar hotels als het om accommodaties gaat.
limburg-landschap-hotels

Voor de overige provincies is de camping accommodatie het meest favoriet en staat daarmee met stip op nummer een. Gevolgd door het accommodatie type hotel en vakantiepark. Ook hier zijn enkele uitzonderingen. Noord – Holland, Zuid – Holland, Utrecht en Brabant zoeken vaker naar het accommodatie type appartement. Het minst favoriet zijn de villa’s en pensions. Dit geldt voor alle provincies.
nederland-provincie-voorkeur

 

 

Dol op Nederland

Op bestemming niveau zijn er sterke overeenkomsten. De top drie bestemmingen wordt vertegenwoordigd door Nederland, Frankrijk en Spanje. Met een enkele uitschieter voor Italië. Vakanties in eigen land zijn het meest in trek. Dit geldt alleen niet voor Utrecht, Flevoland en Zuid – Holland. Deze provincies tonen meer interesse in een Franse bestemming.

nederland-land-voorkeur

 

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.