In je eentje genieten van een weekendje Rotterdam

Rotterdam is een geweldige stad. Zo leuk en open dat de stad zich uitstekent leent om alleen te verkennen. Contributor Patrick bezocht de stad en ontdekt de vriendelijke Rotterdammer al tijdens zijn verblijf in het Hilton Rotterdam.

De rode loper ligt uit bij Hilton Rotterdam

De rode loper ligt uit

Down to earth

Dat Rotterdammers down-to-earth zijn weet bijna iedereen. Dat zich dit in de praktijk vertaalt naar warm, vriendelijk en open is iets wat ik afgelopen weekend mocht ervaren in Rotterdam. De Wereldhavendagen Rotterdam leken het ideale event om Rotterdam in mijn eentje te gaan verkennen. En het werd een typisch mannenweekend, bubbels drinken in de business lounge, eten bij de Chinees op de Kruiskade, een scheerbeurt bij New York Barbershop en een bezoek brengen aan HMS Portland van de Engelse marine. En daarvoor heerlijk slapen in het nagenoeg gloednieuwe Hilton Rotterdam dat met zijn centrale ligging de ideale uitvalsbasis vormde voor mijn mini-break.

 

ZIE OOK: Rotterdam vanuit een kubus

 

De voorpret begon direct na het boeken. Via de Hilton HHonors app kreeg ik mijn boekingsbevestiging binnen. Ik heb ondertussen veel hotel apps gezien ondertussen, maar die van Hilton is prachtig en biedt alles wat je nodig hebt. Schitterende foto’s en handige opties om je verblijf zo fijn mogelijk te maken. Zo kon ik vooraf een fles champagne bestellen die bij inchecken in het ijs klaar staat in mijn kamer. De kamer, die ik zelf kon uitkiezen via de app. Geweldig om zelf te kiezen aan welke kant ik wil slapen en hoe ver of dichtbij de lift ik wil slapen. Als je vaste klant bent bij Hilton laat de app ook zien wat je HHonors punten aantal is. Met deze punten kun je een volgende keer bijvoorbeeld een gratis upgrade aanvragen.
hilton-hhonors-app

 

 

hilton-upgrade-app

Mijn kamer lag op 7e etage, aan het einde van de gang. Dat is net even wat verder lopen vanaf de lift, maar daardoor is het altijd volledig stil op de kamer. Geen buren en geen gasten die langs lopen. Dat de kamers twee jaar geleden gerenoveerd zijn is goed te zien. Modern en van echt 5-sterren niveau met een bed die uitnodigt om de hele nacht & ochtend te blijven slapen, een badkamer met ligbad én rainshower, een weegschaal en een bureau met voldoende stopcontacten om mijn devices op te laden. Ook stond het kofferrek netjes tussen 2 wanden klaar om mijn koffer open te leggen. Zoals ik in mijn vorige post aangaf zou ik terugkomen op het kofferrek. Veel mensen leggen hun koffer op het bed. Dat is vies; de wieltjes rijden buiten over de stoep en daardoor komt de vuiligheid op je bedsprei of laken met alle nare gevolgen van dien. Doe dat dus niet en gebruik het kofferrek!

Na een heerlijke douche onder de rainshower was het tijd voor de business lounge. Eigenlijk wordt hier geen business gedaan maar geniet je er van drankjes en mooie hapjes. Een zachte prosecco en een speciale amuse van de kok van Stadshal zorgen voor een ontspannend gevoel. De hostess was dé vertolking van een vriendelijke Rotterdammer. Ze gaf me tips voor de volgende dag en toonde oprechte belangstelling. Een fijn begin van een mooie vrijdagavond.
hilton-rotterdam-lounge-2

hilton-rotterdam-lounge-amuse

hilton-rotterdam-lounge

De Westkruiskade klonk aantrekkelijk met al zijn Chinese restaurants. Gewapend met paraplu van de conciërge, besloot ik op de gok één van de vele restaurants binnen te lopen om te genieten van een pittige Chinees-Indische maaltijd. Na 5 minuten stond er een heerlijke nasi-rames voor me te wachten, voorzien van 2 soorten sambals. Deze Chinees weet wat zijn klanten willen.

 

 

Na een avondwandeling langs het nieuwe NS station en de Westersingel met haar kunst in het water toog ik richting mijn hotel om het bed te proberen. De receptie wenste mij een warm “goedenavond” en voor ik het wist arriveerde de lift op de 7e etage. Ik kon mezelf nog net beheersen om te springen op het bed voordat ik heerlijk ging slapen. Het bed heeft precies de juiste zachtheid matras en kussens.

Een bed van 2 meter breed in Hilton Rotterdam

Een bed van 2 meter breed

Rainshower of badderen

Wakker worden op zaterdagochtend met de keuze uit een weldadige rainshower of uitgebreid badderen. Er zijn dagen dat ik slechtere keuzes moet maken. Het wordt de rainshower. Verkwikkend en ontspannend tegelijkertijd. Klaar voor een nieuwe dag waarbij de weersvoorspelling zowel regen als zon brengt.
hilton-rotterdam-douche

hilton-rotterdam-natte-vloer

Een stevig ontbijt voor een fijne dag Rotterdam

Het Hilton heeft onlangs eigen bijenkasten geplaatst op het dak van het hotel. Zo draagt het hotel haar steentje bij aan een betere wereld. Het was daarom extra leuk om bij het ontbijt honing te proeven die echt lokaal gemaakt is. Het continental breakfast bood vele mogelijkheden, verse zalm, vers fruit. Wat het fijn maakt is de kok die op jouw verzoek een eitje bakt, precies zoals jij hemt wilt hebben. Uiteraard ontbreekt de FTWeekend niet in Hilton Rotterdam, zoals je van een 5-sterren hotel mag verwachten.
hilton-rotterdam-ftweekend

Jouw eitjes precies gebakken zoals jij het graag hebt bij Hilton Rotterdam

De kok bakt jouw eitjes precies zoals jij het graag hebt

hilton-rotterdam-restaurant

hilton-rotterdam-spa

Na het ontbijt pak ik de metro richting Leuvehaven om de hipsterbaard weer in vorm te brengen bij de beste barbershop van Nederland, New York Barbershop. Terwijl de espresso al klaarstaat als ik nog uit mijn jas geholpen wordt is het fijn om te zien dat dit een echt mannendomein is. Met Italiaanse producten zoals mijn favoriete Acqua di Parma gaat elke man fris naar buiten. Robert, de eigenaar vertelt over de samenwerking met andere barbiers en trainingen die hij tegenwoordig geeft door heel Europa. Mooi om iemand zo vol passie te zien vertellen over zijn beroep. Robert vervolgt zijn verhaal over de geschiedenis van New York Barbershop. Het bedrijf is al sinds 1884 in de familie en ook zijn tienerzoon is tegenwoordig af en toe in de shop te vinden.

Havendagen

Om mijn mannendag door te zetten bezoek ik na de trim-behandeling het marineschip HMS Portland dat op de kade ligt afgemeerd. Na de verplichte security en een Brits “Goodmorning sir” mag ik aan boord van het schip via een smalle plank. Indrukwekkend om een kijkje te kunnen nemen op een oorlogsbodem en te bedenken dat deze schepen nog steeds optreden in regio’s waar veel piraten zijn. Het spektakel van de Wereld Haven dagen op de Maas gaat ondertussen los met indrukwekkende acties van diverse boten.
hms-portland-rotterdam

Terug naar de metro spot ik “De Rotterdam” het schitterende gebouw dat door Rem Koolkaas is ontworpen. Drie torens, 150 meter hoog staan hier op de Wilhelminapier.
de-rotterdam-rem-koolhaas

Na wat jeugdsentiment te hebben opgehaald bij Meijer & Blessing, een winkel waar ze Marklin treinen verkopen ontdek ik een pop-up park, ja het bestaat echt, voor de Laurenskerk. Hier zit een verhalenverteller die zijn publiek weet te boeien met verhalen over Rotterdam. Ik besluit om op weg naar het Hilton hotel een appeltaart te kopen bij Dudok en mijn dag Rotterdam af te sluiten ook al slaap ik vanavond weer in mijn eigen bed en niet meer in het kingsize Hilton bed.

 

Patrick was te gast bij Hilton Rotterdam. Kamerprijzen vanaf € 99 per nacht, inclusief gratis WiFi. Reserveren kan via de website of via e-mail op info.rotterdam@hilton.com

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *