Hilton Rotterdam met eigen honingproductie

Hilton Rotterdam gaat als eerste Rotterdamse hotel, en als eerste Hilton Hotel in Nederland, in de eigen honingproductie voorzien. Hotelmanager Jan Rutgers en stadsimker Balten Schalkwijk inspecteren de honingraten, die later deze zomer voldoende zullen opleveren om gasten huisgemaakte Rotterdamse honing te serveren.
hilton-rotterdam-bijen-Iimker-schalkwijk-hotelmanager-rutgers

Bijenkasten

De bijenkasten doen het goed op het dak van het Hilton in Rotterdam. Balten Schalkwijk, die zich als hobbyimker sterk maakt voor structurele toename van het aantal bijenkasten in de Maasstad, constateert met genoegen de groei van de bijenvolken op deze plek.

Er kunnen alweer een paar korven bij

zegt hij opgetogen. Jan Rutgers van Hilton Rotterdam omarmde het initiatief van de stadsimker enthousiast: “Als jongetje hield ik samen met een vriendje bijen; ik proef nog hoe lekker eigen honing smaakt. Maar we willen als Hilton vooral ook het uitgangspunt ondersteunen om de natuur meer bij de stad te betrekken. Wij staan bekend om onze strikte duurzaamheidprincipes en wat past er dan beter, dan zo’n gezond initiatief.”
 

 

Geen angst voor bijensteken

Bang dat hotelgasten of passanten geprikt kunnen worden is Rutgers niet.

De bijenkasten op het dak van de 2e verdieping bieden een gezellig schouwspel vanuit de hotelkamers en vanaf de straat, maar de beestjes kiezen een voor mensen veilige vliegroute

verklaart de hotelmanager. Imker Schalkwijk verwacht in augustus voor het eerst te kunnen ‘slingeren’, waarna de huisgemaakte honing in Hilton Rotterdam een vaste plek zal krijgen op het ontbijtbuffet. Ook kunnen gasten een potje Rotterdamse honing kopen voor thuis.

Comments are closed.