Met deze tips overnacht je voordelig op Schiphol

We kennen allemaal het gevoel van vluchten die net te vroeg vertrekken vanaf Schiphol. Daardoor kom je wel vroeg op je bestemming aan maar je dient wel flink vroeg op te staan, midden in de nacht. En meestal gaan de treinen dan nog niet. Dus wat doe je dan? Je boekt een hotel bij Schiphol. Je pakt je koffer, reist met trein comfortabel naar Schiphol en checkt heerlijk ontspannen de dag voor vertrek in bij Hyatt Place Amsterdam airport.

hyatt-place-amsterdam-airport-schiphol-2

Ontspannen reizen en je thuis voelen

Het ontspannende gevoel begint al bij aankomst op Schiphol, eventjes de sfeer proeven op Schiphol Plaza als je met de trein aankomt om vervolgens met een luxe shuttle bus naar het hotel te worden gebracht. Met een vriendelijk “goedenavond” plaatst de chauffeur mijn koffer achterin de bus en neem ik plaats in de fijne stoelen. Net nadat ik een beetje wegdut gaat de deur alweer open en staat de shutle voor de overdekte ingang van het Hyatt Place hotel. En dat is nodig ook, want het regent dat het giet. In 3 stappen sta ik voor de checkin-balie en dan overkomt me iets wat mijn dag helemaal goedmaakt; de biggest smile die ik ooit heb gezien met een gemeend:

Goedenavond heer, welkom in ons hotel!

Hier weten ze hoe ze hun gasten zich thuis moeten laten voelen!

 

WiFi with a view

Na de check-in word ik naar de lift gebracht die me naar de 10e etage brengt. Het is toch elke keer weer spannend om te horen dat je een (gratis) upgrade hebt gekregen. Op de 10e etage zijn de kamers van de hogere categorieen met een geweldig uitzicht. Mijn kamer kijkt uit richting Schiphol waardoor ik de vliegtuigen zie opstijgen. De kamers zijn zo goed geisoleerd dat ik het geluid van de vliegtuigen echter nagenoeg niet hoor. Een garantie voor een fijne nacht slapen. De kamer heeft overal stopcontacten dus meer dan voldoende oplaadpunten voor iPhones, iPads en Apple Watches. Maar voor het slapen gaan eerst nog even een film kijken.

hyatt-place-amsterdam-airport-schiphol-15

Een sofa op je hotel kamer. Om lekker ontspannen een film te kijken

Een sofa op je hotel kamer. Om lekker ontspannen een film te kijken

Zachte comfortabele bedden en heerlijke kussens bij Hayy Place Schiphol

Zachte comfortabele bedden en heerlijke kussens

Werken op de kamer is ook mogelijk aan het grote bureau

Werken op de kamer is ook mogelijk aan het grote bureau

De WiFi van het hotel is prima en snel genoeg om te werken vanaf mijn hotelkamer. Bovendien is het gratis voor hotelgasten. Dat is fijn. Het is sowieso een punt waar ik op let bij de keuze voor een hotel. Geen gratis WiFi of een basis WiFi die heel langzaam is? Dan slaap ik ergens anders.

 

ZIE OOK: Nederlander kan niet zonder WiFi

 

Na het onbijt, ready for business

Een groot pluspunt is dat het Hyatt Place hotel een strijkijzer in de kamer heeft (net als een kofferrek, daarover in een volgend artikel meer). Ook al rol ik de meeste items op in mijn koffer toch willen ze daar nog wel eens wat gekreukd uitkomen. En met een gekreukt shirt kan ik niet verschijnen op een zakelijke afspraak. Dus na een lange ontspannende douche in de ruime badkamer stond ik te strijken met uitzicht op de vertrekkende vliegtuigen. Zo wordt strijken nog eens leuk!

Heerlijk ruime douche in Hyatt Place Schiphol hotel

Heerlijk ruime douche

Het ontbijt wordt geserveerd van 06:00 tot 10:00 dus zowel vroege vogels als uitslapers hebben tijd om te ontbijten. Het ontbijt is een typisch continental buffet breakfast met eieren, toast, veel gezonde sapjes, croissants en vers fruit. En het leuke is, bij Hyatt Place is het ontbijt inbegrepen in je kamerprijs!

hyatt-place-amsterdam-airport-schiphol-10

hyatt-place-amsterdam-airport-schiphol-11

Na het ontbijten snel naar de kamer, koffer pakken. Met de Express check-out hoef je niet meer langs de receptie en stap je zo in de shuttle bus die je in 5 minuten naar Schiphol brengt. Klaar voor een vroege vlucht naar de volgende bestemming!

Pro’s

  • Heerlijk ontbijt
  • Waren alle hotel medewerkers over de hele wereld maar zo vriendelijk als hier
  • Het restaurant is tot maar liefst 23h open
  • De gratis shuttle rijdt van 06h30 tot 23h00

Wat zouden we graag anders zien

  • Naast de stopcontacten ook USB plugs om makkelijk je telefoon te kunnen opladen

Het Hyatt Place hotel is zeker een hotel waar we graag terugkomen en aan iedereen adviseren die vroeg moet vertrekken van Schiphol of met een late vlucht aankomt. De kamerprijzen beginnen al bij € 90 per nacht. Als je online boekt via de Hyatt website heb je altijd de zekerheid van het beste tarief. Je kunt het hotel ook volgen op Twitter of Facebook.

 

 

Iets vergeten? Geen probleem. Het Hyatt place personeel brengt je graag tandpasta of een lader voor je telefoon

Iets vergeten? Geen probleem. Het Hyatt place personeel brengt je graag tandpasta of een lader voor je telefoon

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *