Berlijn; verrassend en sfeervol als altijd

Tenminste één keer per jaar kom ik in Berlijn. Mijn eigen vertrouwde hotspots die ik altijd een bezoekje breng, deel ik graag. Vooral in Mitte voel ik me heel erg thuis. The Weinmeister Hotel, Kaffee Mitte, Oliv voor een gezonde salade, Murat la Barba voor authentiek Italiaans eten en goede wijn én natuurlijk mijn persoonlijke must; Monsieur Vuong voor het Vietnamese street food en de nooit teleurstellende sfeer.


bikini-hotel-berlin-banner

Mijn nieuwe lijstje met tips

Deze keer werd het de hoogste tijd om mijn lijstje aan te vullen. Ik blijf nog even in Mitte.Voor de gay reizigers onder ons ontdekte ik de bar Saint Jean in Steinstrasse. Een buurt hang-out voor een leuk gesprek, een goede cocktail om de avond te beginnen of te eindigen. Het is klein en er wordt flink gerookt, maar zeer de moeite waard.


bar-saint-jean-berlijn

Een relaxte plek om te eten vond ik in de Torstrasse, bij Noto. Een regelmatig wisselende kaart met smakelijke gerechten en vriendelijk personeel. Een open keuken maakte verse oesters voor ons klaar en een perfecte forel met venkel en tijm.


noto-berlijn

Mitte barst van de Vietnamese tentjes en Monsieur Vuong blijft hoog op mijn lijst staan. Maar heb je geen zin of tijd om in de rij te staan of zoek je een uitgebreidere kaart en toch een hippe sfeer, ga dan om de hoek de Max Beer Strasse in om Qua Phe te beleven. Vietnamese koffie, spannende thee, goede soepen en lekkere hapjes. Open van 9 tot 9 en een goede plek om te chillen en de artistieke bewoners en bezoekers van Mitte te spotten.


restaurant-qua-phe-berlijn

lava

Italiaanse gerechtjes om lekker te delen vond ik in restaurant Lava in de Flughafenstrasse, een taxiritje vanaf Mitte. Van de kaart is het moeilijk kiezen; alles is even lekker en in een open keuken wordt het allemaal vers voor je bereid. 

ZIE OOK: Berlijn vandaag de dag

 

Het meer toeristische en commerciële centrum van Berlijn, rondom de dierentuin en de Kürfurstendamm, heeft gelukkig nu ook een trendy hotspot dankzij de opening van Bikini House: trendy shops, een urban design hotel met de naam 25 hours en 149 kamers. Als klap op de vuurpijl vind je op de bovenste verdieping restaurant Neni en de druk bezochte Monkey Bar. Bij daglicht heb je een goed uitzicht over de dierentuin en in de avond vanaf het terras prachtig zicht op het centrum van de stad met de Gedächtniskirche. De tunes van de DJ en de bruisende sfeer zorgen ervoor dat je nog wel even blijft hangen in de Monkey Bar.
monkey-bar-berlijn

bikini-hotel-berlin

Berlijn blijft vernieuwenBerlijn blijft vernieuwen en verrassen en is daarmee een stad die je moet blijven bezoeken. Cultuur, moderne kunst, geschiedenis, straatleven, uitgaansleven, shoppen, goed eten en vooral sfeer. Ik hoop snel weer terug te gaan.

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

Comments are closed.