Vervoer in Berlijn

vervoer-icoon-verkeersbureaus
Zowel voor een korte citytrip als een lang weekend weg is Berlijn zeker het bezoeken waard. Van indrukwekkende historische bezienswaardigheden tot luxe winkels. Berlijn heeft voor iedereen wat in huis en is makkelijk te bereiken.
berlijn-hauptbahnhof-vervoer

Berlin WelcomeCard

Ga je een paar dagen naar Berlijn? Wellicht is de Berlin WelcomeCard dan iets voor jou. De kaart is de officiële toeristenkaart van Berlijn en geeft je gratis toegang tot al het openbaar vervoer. Ook zitten er bij de kaart in ongeveer 200 aanbiedingen die je tijdens jouw verblijf kunt gebruiken. De Berlin WelcomeCard kun je krijgen in 48 uur, 72 uur, 4 dagen, 5 dagen of 6 dagen. Een Berlin WelcomeCard koop je makkelijk online of bij een van de verkooppunten in de stad. Bij de pas krijg je ook een makkelijke gids en plattegrond van Berlijn.

Iedere volwassenen kan per pas 3 kinderen tussen de 6 en 14 jaar gratis meenemen. Voor kinderen onder de 6 jaar is het niet nodig om een pas aan te schaffen, zij zijn gratis.
berlin-welcome-card-ov

Om in Berlijn te komen kun je reizen met

  • Vliegtuig
  • Trein
  • Auto
  • Bus

Je kunt ook alle tarieven in 1 keer vergelijken voor vlieg, trein en bustickets naar Berlijn. In Berlijn zijn goede openbaar vervoer voorzieningen zoals bus, metro (S-Bahn, U-Bahn) en tram.

Met de trein naar Berlijn

Met de InterCity Berlijn reis je vanuit Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal of Arnhem Centraal binnen 6,5 uur naar Berlijn Hbf of Berlijn Ostbahnhof. De ICE International is uitgerust met comfortabele zitplaatsen, daarnaast is er in het Bistro Café in de trein een hapje en een drankje te koop.

 

Dit zijn de leukste plekken in Berlijn

Je kunt handige Berlijn tips nu in je e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een plattegrond bij en reisgids bij.

 

 

Reis je op een warme zomerdag? Zowel in de 1e als 2e klasse geniet je van Airconditioning. Tip van Verkeersbureaus.info: Controleer voor je vertrekt de laatste informatie op nsinternational.nl, voor eventuele storingen op jouw reistraject. Zo kom je niet voor onverwachtse verrassingen te staan. Boek een ticket in de 1e klas en wacht comfortabel op de trein in de NS International Lounge bij jou op het station.

Met de auto

Reis je graag per auto vanuit Nederland naar Berlijn? Huur een auto voor je reis naar Berlijn op Alamo.nl of Sixt.nl. Vanaf Utrecht is het ongeveer 6 uur rijden met de auto.

 

 

Met het vliegtuig

Vlieg snel en voordelig vanuit Amsterdam naar Berlijn. Vind voordelige vluchten naar Berlijn met Skyscanner. KLM vliegt direct vanaf Schiphol naar Berlin Tegel flughafen TXL).
klm-berlijn-tegel