Bruisend Benidorm

Bij de gedachten aan een vakantie in een bruisende badplaats, is Benidorm niet altijd het eerste dat bij de Nederlander te binnen schiet. Toch beschikt deze badplaats aan de Spaanse Costa Blanca over meer dan alleen maar strand en haar oudere doelgroep die hier in de winter vertoeft. Dit voormalige vissersdorp laat je adrenaline gieren, je mond openvallen bij fantastische shows, je smaakpapillen overuren draaien en reken er niet op dat je vroeg naar bed gaat, want tot in de kleine uurtjes kun je hier je vakantie weg dansen. Benidorm Bruist!

Fietsen BENIDORM

Op de pedalen

Benidorm is de fietstad bij uitstek. Wil je het rustig aan doen? Trap dan eens van het Levante strand naar het Poniente strand of tour door kleine straatjes van de oude stad. De sympathieke Belg Marc van Marco Polo Expediciones heeft fietsen in alle soorten en maten. Van een stadfiets, tot mountainbike, fietsen met een elektromotor en zelfs tandems. Is een rit langs de boulevard te tam voor je? Zet je versnelling op de lichtste stand en beklim de steile weg naar het Sierra Helada Natural Park, zweten gegarandeerd. Marc verhuurt niet alleen fietsen, hij biedt veel meer dan dat. Fietstochten, paintball, Nordic Walking, paardrijden, paragliden, jet skiën, catamaran zeilen of op zee kajakken, dit is slechts een greep uit het uitgebreide aanbod aan activiteiten. Je hoeft je dus zeker niet te vervelen tijdens je verblijf in Benidorm.

Segway tour Benidorm

Op twee wielen de berg op

Wil je wel van mooie uitzichtpunten genieten, maar daar zelf geen fysieke inspanning voor leveren? Stap dan eens op een Segway. Toegegeven de eerste paar minuten is het wat onwennig wanneer je op dit elektronisch aangedreven zelf balancerende vervoermiddel staat. Alvorens de rit aan te vangen laat Sergio van Costa Blanca Tour Services  je eerst op een ruime parkeerplaats oefenen. Wanneer je eenmaal de slag te pakken hebt, is het een snelle en comfortabele manier van voortbewegen.

Je raakt er aan verslaafd

grijnst Sergio in het Nederlands. “Mijn vader komt uit Nederland,” legt hij ongevraagd verder uit. Middels een ‘oortje’ kun je horen wat deze enthousiaste gids te vertellen heeft en waar je op moet letten tijdens je tocht. Op de momenten dat hij even geen verhaal vertelt, trakteert hij je op de mooiste plekjes, hoog boven in het een natuurpark, op een heerlijk rustgevend muziekje.

Mundomar BENIDORM

Aqualandia Benidorm Vertigo

Dolfijnen kussen en glijden van de hoogste glijbaan ter wereld

Is het een dierentuin, een dolfinarium, een speeltuin, of een restaurant? Mundomar is alles in een. Op gezette tijden zijn er knuffelmomenten met maki’s, pinguïns, papagaaien en zeeleeuwen. In de verblijven, die allen ingericht zijn als scheepswrakken, staan de flamingo’s statig op een been, zet het stekelvarken zijn stekels op en tuur je in het donker naar vleermuizen. Waarom de meeste mensen echter een bezoek aan dit ruim opgezette park brengen? Dat is ongetwijfeld vanwege de dolfijnen. De spectaculaire show is een lust voor het oog, maar hoe gaaf is het om met samen met een van deze dieren in het water te spelen? Wanneer je een reservering maakt, lig je samen met Flipper in het water. Je krijgt een kusje, je wordt nat gespetterd en hebt de tijd (en ervaring) van je leven.

Ben je meer een dare devil, dan ben je bij de buren precies op je plek. Naast Mundomar, ligt het waterpretpark Aqualandia. Glijbanen in alle soorten en maten, met als letterlijk en figuurlijk hoogtepunt de Vertigo. Een gevaarte van 35 meter hoog en daarmee meteen ook de hoogste ter wereld. Hoe het werkt? Je klimt via oneindig veel trappen naar boven. Je gaat in de capsule staan, kruist je armen over je borst en plaatst je voeten in de juiste houding. De grond verdwijnt onder je voeten en met een gemiddelde snelheid van 80 kilometer per uur, vlieg je naar beneden. “Nog voordat ik kon nadenken of bang kon worden, was ik al beneden….” verklaart iemand, nog nahijgend, aan degenen die aan de kant bleven staan. Wil je een foto maken van de dapperen die naar beneden zoeven, wees dan snel, want voordat je er erg in hebt liggen ze in het water. Naast het bassin, zijn twee schermen geplaatst, hier zie je hoe de mensen bovenin afgeschoten worden. Aaaahs en oooohs verzekerd.

Benidorm palace

Glitter & Glamour

Reeds in 1977 stond een avond Benidorm Palace garant voor een plezier en vermaak. Ook vandaag de dag staat deze dinnershow bol van dans en actie. Afwisselend van Spaanse flamenco tot river dance acts. Een illusionist die een beeldschone dame in een helikopter verandert, van acrobatiek tot weinig verhullende cabaret danseressen. Kleine kanttekening: helaas, is het eten niet zo spectaculair als de vertoningen op het podium.

Uitgaan BENIDORM

Uitgaan

In een land waar het diner niet voor 22.00 uur aanvangt, is het niet verwonderlijk dat het tijdens het uitgaan pas na 01.00 uur druk begint te worden. Dansen en feesten in Benidorm kan tot in de kleine uurtjes. De meeste clubs en cafés zijn tot 06.00 uur geopend. Mocht je dan toch nog geen slaap hebben en nog steeds op je benen kunnen staan, verplaats je dan naar Engelse buurt in deze badplaats en je kunt nog twee uur aan je avond vastplakken. Langs de boulevard tref je populaire hotspots als KM Playa, Penelope Beach Club of Ku Lounge. Wil je je liever onder de locals begeven, kies dan een voor MARRS Bar of La Posada in het oude centrum.

Mocht je na al deze activiteiten nog tijd, geld en energie over hebben. Hier nog een paar laatste tips. Huur bij AcuaticFun JetSki een Jetski en glij over het water langs imposante rotspartijen en verborgen baaitjes met afgelegen (naakt)strandjes. Voel je als een vis in het water met een zee scooter. Bij Yellow Submarine leggen ze je haarfijn uit hoe deze apparaten werken en begeleiden je tijdens je snorkeltocht in de zee.

Mocht je na het lezen van al deze tips nog altijd denken dat Benidorm niet voor de jonge(re) generatie is. Boek handig en snel een ticket naar Alicante en ervaar Bruisend Benidorm zelf. Ik zeg doen! Kijk voor meer informatie op Visit Benidorm

 

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

Comments are closed.