Sport, Vrije tijd & Welness in Benidorm

sport-icoon-verkeersbureausJe kunt in Benidorm terecht voor allerlei vakanties. Ben je op zoek naar een actieve reis of wil je gewoon iets nieuws uitproberen? De mogelijkheden in Benidorm zijn eindeloos.

Je vindt in Benidorm een breed aanbod aan sportactiviteiten voor alle vakantiegangers, voor families, een groep vrienden of een koppel. Ga op zoek naar adrenaline kicks en leef je lekker uit op een actieve vakantie of vul je relaxte vakantie aan met sportieve uitstapje.

Geniet van een jeep tour door de natuur van Benidorm

Geniet van een jeep tour door de natuur van Benidorm


Benidorm ligt aan de Middellandse zee en is verder omringd door het Sierra Gelada Natuur Park. Hierdoor is de stad een goede uitvalsbasis om te genieten van water sport, wellbeing en avontuur. Voorbeelden van activiteiten zijn:

  • Paintball, 4×4 rijden, paragliden, acrobatisch parcour en klimmen
  • Paardrijlessen, dresseren en lange ritten over adembenemende landschappen (Benidorm Manege)
  • Golven op een van de drie golfbanen
  • Sport faciliteiten voor tennis, paddle tennis, squash, atletiek, basketbal, Valenciaanse pilota, volleybal, handbal, voetbal en strand volleybal

Nautisch Toerisme en Watersport

Als een kustplaats biedt Benidorm eindeloos veel mogelijkheden voor watersport: zeilen, parapenten, kajakken, kitesurfen, kabel-skiën of duiken. Voor de waaghalzen zijn er opties voor mono-skiën en wakeboarden. In het water staan verschillende uitdagende platforms die extra spanning bieden tijdens de water activiteiten. Deze zijn van Pasen tot oktober toegankelijk.

Actief van de zee genieten in Benidorm

Actief van de zee genieten in Benidorm


Verdiep je in de verborgen geheimen die schuilen op de bodem van de zee. Je kunt vanuit Benidorm snorkel trips maken naar rustige baaitjes rond transparante wateren. Heb jij al ervaring met duiken? Dan is het kleine eiland van Benidorm zeker iets voor jou. In dit zeereservaat zwemmen talloze beschermde onderwaterdieren rond. Je kunt per boot richting het eiland varen. Deze vertrekt, als het weer meezit, het hele jaar door vanuit de haven van de stad. Binnen 20 minuten ben je al bij dit onvergetelijke eiland en kun je genieten van de levendige wateren.

Gezondheid toerisme en wellness

Benidorm is altijd al een trekpleister geweest voor toeristen op zoek naar gezondheidsbehandelingen. De eerste toeristenbrochure vanuit Benidorm werd al toegewijd aan de oude spa “Lady of Suffrage”.

Ook toen kwamen bezoekers van ver voor de entertainment en wellness voorzieningen in Benidorm. Het microklimaat van Benidorm, gekarakteriseerd door milde temperaturen het hele jaar door, maakt de stad de ideale plek om jezelf te verwennen.

Komt tot rust in Benidorm

Komt tot rust in Benidorm

Vandaag de dag heeft Benidorm zich nog verder ontwikkeld op het gebied van gezondheidszorg met twee moderne ziekenhuizen. Met een uitgebreide service structuur en een team van professionals vormen zij samen de beste medische centra voor medische zorg in de provincie Alicante.