Op Jeep safari in Benidorm

Vorige week ging ik op jeep safari in Benidorm om het ruige achterland van de Costa Blanco te verkennen. Samen een groep IJslandse eindexamen studenten was ik getuige van de schitterende natuur van Benidorm.

Er zijn 2 groepen mensen die een excursie maken met Marco Polo Expediciones vertelde de Belgische eigenaar. De jongeren die een weekje stoom komen afblazen direct na hun eindexamen in mei en de veertigplusser die wil genieten van de mooie omgeving die Benidorm te bieden heeft.

Blije studenten op jeep safari in Benidorm

Blije studenten

De safari begint bij je eigen hotel in Benidorm of omgeving en rijdt langs de kust naar Albir. Hier krijgt de groep uitleg over de dag, een korte veiligheidsinstructie en uiteraard het advies om je goed in te smeren met zonnebrand creme. Via het schilderachtige vissersdorpje Altea wordt de safari aangevangen naar het achterland van Benidorm.

 

 

Bukken voor het riet op de jeep safari in Benidorm

Bukken voor het riet

Gids met veel kennis

Gedurende de dag was gids Dennis chauffeur, gids én specialist. Hij vertelde afwisselend over de geschiedenis van het gebied, de natuur en wilde beesten, wist de groep continu aan het lachen te maken en liet hen genieten van de vakantie in Benidorm

Gids Dennis

Gids Dennis

Sierra de Bernia

Via een ruige weg ging de jeep in 4×4 lage gearing om zo rustig om hoog te klimmen. Doel was een uitkijkpunt op de berg Sierra de Bernia (1128m), achter het dorpje Altea la Vella. Een schitterende plek om te wandelen, én om omhoog te kruipen met de jeep via met stenen bezaaide modderpaadjes. Wist je dat veel van de wandelpaden nog uit de Moorse tijd (800-1600) stammen?

Zwemmen bij de Fonts de l’Algar

De afsluiting van de dag was bij de Fonts de l’Algar. Deze natuurlijke watervallen net buiten Benidorm zorgen voor een heerlijke verfrissing na een warme dag. De toegang is gratis en je kunt hier heerlijk zwemmen en duiken vanaf de rotsen om zo het stof van je af te spoelen.

Duik in het verkoelende water van de Font Algar

Duik in het verkoelende water

Excursie boeken

Je kunt deze en andere excursies online boeken via de website www.marcopolo-exp.es/nl. Je kunt ook bellen naar +34965863399 of langsgaan op de Avenida de Europa 5 in Benidorm (vlakbij het strand).

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *