Bezoek de Balkan

Mooie steden, lekker eten, een prima uitgaansleven en genoeg avontuurlijke activiteiten. Allemaal redenen om de Balkan landen zoals Montenegro, Servië en Bosnië & Herzegovina te bezoeken. Ook de ANWB besteedde tijdens de jaarlijkse reisinspiratiedag aandacht aan deze regio in opkomst. Wij geven je een aantal redenen waarom jij de Balkan moet bezoeken.

Mooie oude steden

Deze Europese regio heeft vele mooie oude steden. Ondanks het communisme is in veel gevallen het oude deel van de steden bewaard gebleven. Sarajevo is bijvoorbeeld een oude stad waar je nog Ottomaanse gebouwen hebt met tussendoor veel mooie overblijfselen uit het begin van de 19e eeuw. Dubrovnik is een andere bekende stad in de regio en heeft als bijnaam “Parel van de Adriatische Zee”. De prachtige stad wordt in de zomermaanden niet voor niets overspoelt door toeristen. Heb je liever wat meer rust? In buurland Montenegro vind je de steden Kotor en Budva, deze zijn een stuk minder toeristisch.

SONY DSC

Heerlijk eten

Het eten op de Balkan bestaat uit een mix van verschillende keukens. Zo zijn er veel gerechten die je zult herkennen vanuit de Italiaanse keuken. Ook de Turkse keuken is goed vertegenwoordigd en ten slotte zijn er nog veel hartige, volle typische Balkan gerechten. Voor iedereen is er dus wat wils. Er wordt meestal gekookt met verse ingrediënten, vers gevangen vis en biologische groente maken je maaltijd zoveel lekkerder!

Geniet van de heerlijke keuken

Geniet van de heerlijke keuken

 

 

Avontuurlijke activiteiten

Wanneer je aan avontuurlijke activiteiten in Europa denkt dan schieten waarschijnlijk eerder de Ardennen dan de Balkan door je hoofd maar dat is niet terecht. Je kunt in Montenegro bijvoorbeeld raften door de diepste en langste canyon van Europa. In veel landen kan je in de winter skiën. Sofia is een voorbeeld van een leuke goed bereikbare hoofdstad waar je binnen een uur op de pistes staat. Er zijn veel nationale parken in de regio die prima geschikt zijn om te wandelen of mountainbiken. Echte daredevils doen net als lokale bewoners aan brugspringen. Waterliefhebbers kunnen ook op de balkan terecht voor sporten; van duiken tot zeekajakken.

Verken de zee

Verken de zee

Uitgaan

De Balkan heeft een zeer goed uitgaansleven. Daarbij zijn de prijzen ook nog eens een stuk voordeliger dan wij gewend zijn. Je kunt eigenlijk in alle grote steden wel terecht. Budva in Montenegro heeft bijvoorbeeld een speciaal partystrand waar je je eerder in Ibiza waant dan op de Balkan. Moet je een feestlocatie kiezen dan ga je naar Belgrado, op de rivier liggen hier partyboten waar je in de zomer elke avond terecht kan tot in de vroege uurtjes. Elke boot heeft zijn eigen muziekstijl en uitstraling, een ding hebben ze gemeen; de mannen zien er stoer uit en de dames zijn schaars gekleed en over de top opgetut.

SONY DSC

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *