Uitgaan in Servië

cultuur-icoon-verkeersbureaus
Wie aan uitgaan in Servië denkt, denkt meteen aan Belgrado. Niet voor niets is deze stad door Lonely Planet uitgeroepen tot beste uitgaansstad van Europa. En omdat niet elk avondje stappen hetzelfde is, heeft Belgrado dus ook verschillende uitgaansgebieden, die stuk voor stuk de moeite waard zijn.

Skadarlia

Skadarlia wordt wel het Montmartre van Belgrado genoemd. Vroeger verzamelden zich hier de kunstenaars, die hun rekeningen bij cafés en restaurants probeerden te betalen in kunstwerken. Tegenwoordig kun je er in gezellige kroegjes meemaken hoe de Serviërs vol overgave klappen, zingen en dansen op traditionele livemuziek.

Artiesten spelen in Skadarlia in Belgrado

Artiesten spelen in Skadarlia in Belgrado

Skadarlia het Montmartre van Belgrado

Skadarlia: het Montmartre van Belgrado

Strahinjića bana

Deze straat oefent met zijn bars, restaurants en cafés een grote aantrekkingskracht uit op de nieuwe rijken van Belgrado. Dit heeft ervoor gezorgd dat Strahinjića bana ook wel smalend ‘Silicon Valley’ wordt genoemd, vanwege het grote aantal bezoekers dat plastische chirurgie zou hebben ondergaan.

Oevers van de Donau

Langs de oevers van de Donau is tot in de kleine uurtjes van alles te beleven. Aan kant van Novi Beograd (Nieuw-Belgrado) liggen veel drijvende cafés: de zogenaamde ‘splavs’. De kade aan de overkant, bij het oude centrum en de cruisehaven, heeft de laatste jaren steeds meer clubs en restaurants aangetrokken. Ook liefhebbers van kunst en design trekken hierheen, zodat dit gedeelte een heel nieuw gezicht heeft gekregen.

Clubs langs de oever van de Donau

Clubs langs de oever van de Donau

Burchtpark Kalemegdan

Voor mooie zomeravonden is het park in de burcht van Belgrado, Kalemegdan, een ideale ontmoetingsplaats. Van verliefde stelletjes tot schakende oude mannetjes, allemaal komen ze hier samen. Een heerlijke plek om op een van de bankjes de sfeer van de stad op te snuiven.

Het park van de Kalemegdan

Het park van de Kalemegdan