Tatta en totsiens!

In tegenstelling tot drie jaar geleden, toen mijn verkondiging op wereldreis te gaan ongelovige reacties opriep, zal het niemand meer verbazen dat ik het gure winterweer inruil voor de imponerende natuur en diversiteit aan cultuur van Zuidelijk Afrika.

Hoewel ik reeds tamelijk ervaren ben met reizen, wisselen enthousiasme en spanning zich met elkaar af.

Enerzijds ben ik gespannen op wat me te wachten staat. Anderzijds kan ik niet wachten om mijn, vandaag binnen gekregen backpack in te wijden. Een bescheiden 55 liter tas die mij gedurende 6 weken van het hoognodige zal voorzien. 

De Zuid-Afrikaanse droom

Vanaf het moment dat ik Zuid-Afrika in de zoekfunctie op google invoerde, ben ik gefascineerd geraakt door dit adembenemende land. Tafelberg, Robbeneiland, de big 5 spotten tijdens een safari in één van de vele natuurparken, waarvan het Kruger nationaal park de bekendste, omvangrijkste en meest bezochte wildpark in Zuid-Afrika is. Dit zijn slechts enkele van de vele bezienswaardigheden die dit land rijk is.

Meeting the neighbors

Naarmate de reis vorm begint te krijgen, wordt tevens de interesse voor de buurlanden steeds groter. Namibië, dat bekend staat om zijn fascinerende landschappen en bijzondere natuurverschijnselen trekt mijn aandacht. Tot de hoogtepunten behoren de Kalahari woestijn, Fish River Canyon en de hoge zandduinen van de Sossusvlei, dat deel uit maakt van de oudste woestijn ter wereld; De Namib woestijn. Met zijn 2.100.000 inwoners op een oppervlakte van 824.292 km² behoort Namibië tot het op één na dunst bevolkte land ter wereld.

Na dit zinnetje voor een paar seconden in me op te hebben genomen, rijk ik naar mijn notitieblok. Onder het kopje ‘belangrijke informatie’ schrijf ik met grote zwarte letters: Namibië → Zorgen voor genoeg reserves, waaronder extra benzine, water en eten! In mijn hoofd speelt er een scenario af, waarin ik noch levend, noch dood, na een week te hebben rond gezworven, het eerst volgende dorpje bereik, nadat ik zonder benzine ben komen te staan. Jak! Dat zal mij niet overkomen. Een goede voorbereiding is een must in een land als Namibië.

Verbazingwekkend natuurschoon

Met Botswana sluit ik mijn reis af. Maar niet alvorens ik een bliksembezoek heb gebracht aan de spectaculaire Victoria Falls, gelegen in de Zambezi, op de grens tussen Zambia en Zimbabwe.

Op het moment dat de Zambezi de hoogste waterstand heeft bereikt, meestal rond februari/maart, vormt zij het grootste watergordijn ter wereld. Tijdens deze maanden stroomt er meer dan 500 miljoen liter water per minuut door de 1708 meter brede waterval. Met een zwak voor weetjes en berekeningen, kan ik het niet laten om een vlugge rekensom te maken. Met een gemiddeld waterverbruik van 121 liter p.p.p.d. zou deze waterval, de gehele Nederlandse bevolking in 4 minuten tijd kunnen voorzien van ons dagelijkse waterverbruik. Bizar!

Voorbereiding 

Nu ik mijn topografische kennis verbreed heb en de route bepaald is, volgt het organisatorische gedeelte. First thing first, het boeken van een ticket. Via www.skyscanner.nl heb je de keuze om ‘flexibel’ te zoeken. Dit houdt in dat je er voor kunt kiezen om bijvoorbeeld de tarieven van de hele maand te bekijken, zodat je een duidelijk overzicht hebt van de goedkoopste vertrek- en retour data. Ook heb je de mogelijkheid om de tarieven per luchthaven te bekijken. In mijn geval was het, het voordeligst om via Amsterdam naar Johannesburg te vliegen. Dit scheelt al gauw honderden euro’s, die vast en zeker aan leukere doeleinden te besteden zijn. Te denken valt aan kooiduiken met witte haaien in Gansbaai (Kaapstad) of skydiven in Swakopmund (Namibië).

Na het boeken van een ticket, volgt het huren van een auto. In het hoogseizoen doe je er verstandig aan om op tijd te boeken. Anders loop je kans dat de goedkopere modellen al verhuurd zijn. De tarieven tussen de verschillende verhuurbedrijven is enorm! Via www.alamo.nl kun je over het algemeen voordelig en betrouwbaar auto’s huren.

Om niet voor onvoorziene kosten te komen staan, is het van belang om na te gaan of het maken van een onbeperkt aantal kilometers inclusief is. Dat is namelijk niet altijd het geval.

Last but not least

Ten slotte moeten er nog wat praktische zaken geregeld worden; Het aanvragen van een internationaal rijbewijs, de nodige inentingen, een (Engelstalig) overzicht van medicijngebruik etc. Al bij al, een hele hoop zaken waar rekening mee gehouden dient te worden. Het kost een hoop tijd en moeite, maar wat geniet ik van de kleine dingen. Als een trotse pauw kijk ik naar mijn nieuwste aanwinst; De splinternieuwe Lonely Planet van Zuidelijk-Afrika, die tussen mijn verzameling reisgidsen en atlassen staat. Wat wil een mens nog meer.


Loney planet Southern Africa

Comments are closed.