De reistrend van 2013: Eiland hoppen!

Dit jaar is het al vaker voorbij komen, de reistrend van dit jaar is eiland hoppen. Zeker voor diegenen die niet stil kunnen zitten, die houden van een heerlijke zeebries, die net dat extra avontuur gen hebben en die geïnteresseerd zijn in andere culturen.

bron: vakantie.nl

bron: vakantie.nl

Voor Europeanen is Griekenland dit jaar the place to be. Na alle economische ellende daalde het aantal toeristen, maar juist die kunnen er weer voor zorgen dat het land weer opkruipt. Vakantie.nl tipt dit land dan ook als de bestemming voor dit jaar. Met 6.000 (!) eilanden is Griekenland natuurlijk perfect om te eilandhoppen. Om door de bomen toch nog het bos te kunnen zien is hier een kort overzichtje van de eilanden die het beste bij jou als vakantieganger zouden kunnen passen.

bron: Ross Holidays

bron: Ross Holidays

Een duik in het verleden: Als je blij wordt van het beste van het verleden, dan zijn de eilanden Naxos, Santorini, Patmos en Ithaki perfecte eilanden voor jou.

Zon, zee en strand: Dat mooie bruine kleurtje werk je het beste bij op de stranden van de eilanden Corfu, Mykonos, Paros & Sakynthos. Hier moet je zijn voor jouw strandvakantie.

Traditioneel: Nog lang niet alle eilanden van Griekenland worden overspoeld door toeristen, en veel hebben nog de echte Griekse cultuur kunnen bewaren. Om het echte Griekenland te ervaren ga je naar Astipalaia, Kea, Siros of Holegandros.

bron: mathieu ogay

bron: mathieu ogay

Ook Azië heeft prachtig mooie eilanden. Wat dacht je van de Seychellen of de Malediven? Maar ook heel bijzonder zijn de eilanden in Zuid Oost Azië.

Zo heb je bijvoorbeeld Maleisië. Een prachtig land omringt door eilanden. Aan de westkust, vlak onder de grens met Thailand, vind je Langkawi. Een eiland waar de locals en toeristen samen mengen en waar de aapjes over het strand lopen. Ideaal voor backpackers, maar ook voor vakantiegangers die wat meer luxe zoeken.

bron: My Malaysia Paradise

bron: My Malaysia Paradise

Borneo, wie heeft de prachtige beelden van de orang-oetan en de regenwouden nou niet gezien. Dit grote eiland is verdeeld over 3 landen; een Maleisisch deel, maar ook een deel Indonesië en een deel van het kleine staatje Brunei. Momenteel wordt het regenwoud ernstig bedreigd wegens overkapping en maken ze vaak plaats voor palmolie plantages. Eeuwig zonde want zo verliezen vele inheemse diersoorten, waaronder ook de orang-oetan, hun leef gebied. Naast regenwoud, bied het eiland ook prachtige tropische stranden.

DSC_0773copy

Een eiland, over beter gezegd 2 eilanden, van een heel ander kaliber, is Nieuw Zeeland. Dit bijzondere land vol natuurschoon, is bijzonder in veel opzichten. Ooit leefde er op dit land niet één zoogdier, alleen vogels en vissen. Door de komst van ontdekkingsreizigers die hun huisdieren mee namen, veranderde dit.

De natuur van Nieuw Zeeland is heel divers. Van uitgestrekte grasvlakten tot mooie zandstranden. Van spitse en besneeuwde bergtoppen tot een heus maanlandschap, Nieuw Zeeland heeft het. Vooral Milford Sound op het zuider eiland in de omgeving van het dorpje Te Anau is adembenemend. Milford Sound is één van de hoogste bergtoppen ter wereld die rechtstreeks vanuit de oceaan reist.

bron: Marlow Travels

bron: Marlow Travels

Waar Nieuw Zeeland vooral bekend staat om haar natuur, heeft het eiland Capri voor de kust van Napels in Italië daarnaast ook veel te bieden op het gebied van geschiedenis en kunst. Dit eiland, waar de jetset graag vertoeft, is al eeuwen oud en dat zie je.

bron: Capri Tourism

bron: Capri Tourism

Overal waar je loopt op dit eiland, word je herinnerd aan het verleden, zoals bijvoorbeeld door de Ex Cattedrale S. Stefano, een kathedraal gebouwd in 1685. De geruchten zijn er ook dat keizer Ceasar Augustus hier als eerste een villa bouwde in 29 voor Christus. Maar naast historie heeft dit eiland nog meer te bieden, prachtige romantische baaien, musea en natuurlijk de verfijnde Italiaanse keuken.

bron: Villa Brunella

bron: Villa Brunella

Een heel ander soort eiland, en een stuk dichter bij huis is Texel. Dit Waddeneiland ademt sfeer. Sfeer van de gezellige dorpjes, sfeer van de vissershavens en sfeer van het VOC-verleden. Musea zoals bijvoorbeeld het Kaap Skil museum in het dorpje Oudeschild laten de bezoeker deze tijden herleven aan de hand van vondsten uit de wrakken, nagebootste ambachtshuisjes en kleine replica’s van de schepen. In het dorpje Den Burg, ook wel de hoofdstad van Texel genoemd, hangt een gezellig en bruisende sfeer en kun je heerlijk op een terrasje vertoeven of neuzen in leuke winkeltjes. Vanuit Den Helder brengt veermaatschappij TESO je in 20 minuten naar de overkant.

bron: Marlow Travels

bron: Marlow Travels

Comments are closed.