Special: Corfu

Griekenland kent een aantal prachtige kleine eilandjes. Zo ook Corfu, het in de Ionische Zee gelegen eiland. Het geweldige landschap wordt gekenmerkt door prachtige rotsachtige heuvellandschappen met een grote hoeveelheid olijf- en pijnbomen. Deze gewassen zijn dan ook de belangrijkste bron van inkomsten voor het eiland.

hotel-delfino-blu-boutique-hotel-1
De vele toeristen die elk jaar naar Corfu afreizen komen voor deprachtige zand- en kiezelstranden en heldere wateren. De hoofdstad van Corfu, ‘Corfu stad’ of ‘Kerkyra’ genoemd, bevindt zich aan de oostkust van het eiland. Ook vind je hier de beroemde burcht van Corfu.

Het eiland kent een grote hoeveelheid bezienswaardigheden en activiteiten. Ook het aanbod aan restaurants en café’s is enorm. Daarom hebben wij de volgende tips voor jou op een rij gezet:

Koffie en ontbijt op Corfu

Heerlijk ontbijten op Corfu kan doe je ‘s ochtends in je hotel of Bed&Breakfast, je kunt ook een heerlijk ontbijtje met een kopje koffie nuttigen op een terras in Corfu stad. De stad heeft leuke café’s en terrasjes. De oude gebouwen en de vriendelijke uitstraling zorgen voor de ideale ontbijtsfeer.

Ontbijt in Corfu

Ontbijt in Corfu

Bezienswaardigheden op Corfu

Een ochtend op Corfu is er een om makkelijk te vullen! Afhankelijk van het seizoen, kan het behoorlijk warm zijn op het eiland. De ochtenden zijn over het algemeen wat koeler, en daardoor aantrekkelijker voor wie graag een tour over het eiland wil maken.

Het eiland kent bijvoorbeeld een aantal prachtige stranden, die ook zeker een bezoekje waard zijn. Zo kun je er verschillende watersporten doen, zoals jetskiën, een ritje maken op de bananenboot, kajakken, waterskiën, windsurfen, duiken en nog veel meer! De stranden zijn ideaal voor wie even heerlijk wil relaxen óf juist wat actiever bezig wil zijn.

Ook de vele olijftuinen mag je echt niet overslaan! De inwoners van Corfu zijn over het algemeen erg vriendelijk en nemen je graag mee voor een rondleiding door de olijfgaarden en fabrieken. Hier kun je kennismaken met het complete verwerkingsproces van olijf tot olijfolie. De beste tijd om deze plantages te bezoeken is dan ook tijdens de oogstperiode in het najaar. De olijfboeren verkopen ook maar wat graag hun zelf gemaakte olijfolie, en de aanschaf van een paar flessen voor thuis is ook zeker aan te raden.

Een bezoek aan Corfu is niet compleet zonder een bezoekje te brengen aan Kassiopi. Dit vriendelijke havenstadje bevindt zich in het noord-oosten van Corfu en kent een aantal leuke havencafé’s en bars. Je kunt hier onder andere de dagvissers binnen zien varen met de ‘catch-of-the-day’, en kennismaken met een bruisend nachtleven. Vanaf het strand heb je uitzicht op de ruïnes van het adembenemende Kassiopi kasteel.

Het Kassiopi kasteel

Het Kassiopi kasteel

Een andere prachtige bezienswaardigheid op Corfu is Sisi’s paleis. Dit paleis werd in 1892 gebouwd in opdracht van de Elisabeth van Bavaria, keizerin van Oostenrijk (ook wel bekend als prinses ‘Sisi’), en bevindt zich in Achilleon. Het paleis is gesitueerd op een heuveltop en kent een aantal prachtige tuinen en een adembenemend uitzicht op de zee. In het paleis kun je een kijkje nemen in het paleismuseum, waar verschillende artefacten van Elisabeth worden tentoongesteld.

Dan is er ook nog het mooiste dorpje van Corfu, Paloikastritsa! Dit pittoreske dorpje met haar vijf schitterende baaien is een toplocatie voor wie van snorkelen of duiken houdt. Ook kun je hier in de vele restaurantjes kennismaken met de beste visgerechten van het eiland. ‘Paloikastritsa’ betekent letterlijk ‘oude kasteelplaats’, en is tevens de plek waar Odysseus aan land ging en Nausicaa voor het eerst ontmoette.

Voor families met kinderen is een bezoekje aan Aqualand – een van Europa’s grootste waterparken – ook zeker de moeite waard! Het water is er schoon en er zijn verschillende waterglijbanen en andere attracties die garant staan voor een hele dag plezier! Houd er rekening mee dar dit park alleen gedurende het hoogseizoen, van mei tot oktober, geopend is.

Lunch op Corfu

Lunchen op Corfu is altijd een feestje! Zo kun je in de schaduw van Corfu stad genieten van een heerlijke maaltijd, óf kun je de kustgebieden opzoeken waar je kennis kunt maken met de beste Griekse visspecialiteiten. Zoals gezegd staat het plaatsje Paloikastritsa bekend om haar prachtige uitzicht op zee en haar heerlijke visrestaurantjes. Voor wie het lekkerste van Corfu wil proeven is dit dus the place to be.

Heerlijk lunchen

Heerlijk lunchen

Dineren op Corfu

Dineren op Corfu kan natuurlijk aan het strand, in de meest gezellige restaurantjes, maar ook in Corfu stad! Hier vind je bijvoorbeeld het restaurant ‘Sapori e Vini’, een gezellig restaurant met zeer vriendelijk personeel en goed eten! Je maakt hier kennis met de echte Griekse gastvrijheid en de beste lokale wijnen.

Ook het Italiaanse restaurant La Famiglia in Corfu stad is zeker een bezoekje waard! In dit knusse restaurant kun je de meest fantastische pasta’s eten en de beste wijnen proeven. De ambiance en het personeel nodigen ook zeker uit voor een avond vol Italiaanse culinaire sensatie.

Hotels op Corfu

Laat je verrassen door het aanbod van Corfu Unlimited. Met veel passie en toewijding bezorgen de Nederlandse(!) eigenaren jou een onvergetelijke vakantie. Boek de de centraal gelegen, luxueuze villa Eliá met privézwembad en een adembenemend uitzicht. Je kunt ook meedoen aan zeiltochten op het comfortabele grote zeiljacht de Amazon.

Boek een villa met je eigen zwembad

Boek een villa met je eigen zwembad

Een andere aanrader is het Delfino Blu Boutique Hotel. Het hotel bevindt zich aan het strand en biedt uitzicht op een prachtig zandstrand. Het hotel met zwembad is zeer geschikt voor gezinnen met kinderen en heeft een warm en charmant karakter. Ook het aangrenzende strand biedt een ideale plek voor wie even tot rust wil komen.

Nachtleven

Om het echte nachtleven van Corfu te ervaren, moet je een bezoekje brengen aan de zogenoemde ‘Corfu strip’, dé uitgaansstraat van Corfu stad Kerkyra. Deze strip kent een concentratie aan trendy clubs en discotheken. Zo is er The Hippodrome Club voor wie écht van spectaculaire en explosieve feestjes houdt. Elke avond geven grote Amerikaanse en Europese DJ’s een feestje waar je ú tegen zegt.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Corfu

Vind voordelige vluchten naar Corfu met Skyscanner

Kaart van Corfu

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.