Kwazoeloe-Natal

Kwazoeloe-Natal is de meest dichtbevolkte provincie van Zuid-Afrika en het gebied van de Zoeloes. Durban is de belangrijkste stad van deze regio en de op een na grootste stad van het land. In Durban woont ook de grootste populatie Indiërs buiten India. Dit zijn nakomelingen van de Indiërs die in de 19e eeuw met de Engelsen meekwamen. Het is dan ook een smeltkroes van Afrikaanse, Indiase en Europese culturen en ook de architectuur is een mix van Victoriaans, Art Deco, moskeëen, tempels en moderne gebouwen. Durban voelt aan als een echte Afrikaanse stad, levendig en relaxt. Richting het noorden hebben de suikerrietvelden inmiddels plaatsgemaakt voor moderne buitenwijken als Umhlanga, Ballito en Zimbali.

Durban

Centrum Durban

Ga je op reis naar Zuid-Afrika? Begin je reis in Durban: luier lekker aan het strand, ontdek het koloniale centrum en eet de heerlijkste curry’s.

Overnachten

Overnachten in Kwazoeloe-Natal Ben je op zoek naar basic hotels of juist naar een luxe oord? Onze in Kwazoeloe-Natal woonachtige Contributors zijn voor jou op zoek gegaan naar de beste lodges, hotels en guesthouses. Simunye Verborgen in de prachtige Mfule Riviervallei en beschut door hoge kliffen ligt Simunye. De enige manier om deze afgelegen lodge…

Sport & Vrije tijd

Sport & Vrije tijd in Kwazoeloe-Natal Wandelen, fietsen, paardrijden, duiken, het bezoeken van een attractiepark, een boottocht: in Kwazoeloe-Natal kan het allemaal! Geniet tijdens de activiteiten van de prachtige natuur en de vriendelijke bevolking. Valley of 1000 Hills – omgeving Durban Reis door Westville en Hillcrest naar de buitengewoon mooie Valley of Thousand Hills. Hier…

Een Zoeloe meisje

Een Zoeloe meisje

Avontuurlijke vakantie

Avonturiers kunnen hier hun hart ophalen met abseilen, paragliden en paardrijden. Greater St Lucia National Park / Isimangaliso National Park staat ook op de werelderfgoedlijst en is een wonderschoon gebied met prachtige meren, moerassen, bossen, zandduinen en de lagune van Lake St. Lucia. Het biedt ontelbare mogelijkheden voor activiteiten op en aan het water, zoals kayakken, vissen en walvisexcursies. Daarnaast zijn er in deze regio ook veel wildparken te vinden waar u tijdens een safari kans hebt om de Big 5 te spotten.
kwazoeloe-natal-natuurpark

Hoogtepunten van Kwazoeloe-Natal

  • Isimangaliso/ Greater St Lucia Wetland Park
  • Drakensbergen
  • Anglo-Boer Battlefields
  • u-Shaka Marine World
  • Prachtige stranden
  • Zoeloe dorpjes
  • Big 5 Wildparken – safari
  • Valley of 1000 Hills
  • Surfen, snorkelen en andere watersporten
River in Kwazoeloe-Natal

River in Kwazoeloe-Natal

Klimaat in Kwazoeloe-Natal

Deze regio geniet het hele jaar door van tropische omstandigheden. De warmste maanden zijn december, januari en februari, wanneer de temperatuur kan stijgen tot boven de 30°C, met een hoge luchtvochtigheid en onweersbuien. In de wintermaanden juni en juli ligt de gemiddelde temperatuur boven de 25°C langs de kust en is de luchtvochtigheid laag. Wel kunnen de temperaturen in de bergen in de winter tot het vriespunt dalen.

Het strand van Kwazoeloe-Natal

Het strand van Kwazoeloe-Natal

 

Handige tips voor je Zuid-Afrika vakantie!

Ontvang tips om je Zuid Afrika vakantie goed voor te bereiden. Denk aan hotel aanbiedingen, vaccinatie informatie en tips om de Big Five goed te fotograferen. Vul hieronder je e-mail adres in om de gratis tips te krijgen.