Sport & Vrije tijd in Kwazoeloe-Natal

sport-icoon-verkeersbureaus
Wandelen, fietsen, paardrijden, duiken, het bezoeken van een attractiepark, een boottocht: in Kwazoeloe-Natal kan het allemaal! Geniet tijdens de activiteiten van de prachtige natuur en de vriendelijke bevolking.

Valley of 1000 Hills – omgeving Durban

Reis door Westville en Hillcrest naar de buitengewoon mooie Valley of Thousand Hills. Hier kun je kennismaken met Zoeloe tradities en cultuur, inclusief een introductie in Sangoma en Zoeloe dansen.

 

Handige tips voor je Zuid-Afrika vakantie!

Ontvang tips om je Zuid Afrika vakantie goed voor te bereiden. Denk aan hotel aanbiedingen, vaccinatie informatie en tips om de Big Five goed te fotograferen. Vul hieronder je e-mail adres in om de gratis tips te krijgen.

uShaka Marine World – Durban

Dit attractiepark, met een Afrikaasn tintje, staat garant voor plezier en avontuur. In uShaka hoef je je geen moment te vervelen, van shows in Sea World tot aan shopping in uShaka Retail Village, pret op de waterglijbanen van Wet ‘n Wild, zonnebaden op uShaka Beach of gewoon lekker wat eten en drinken bij een van de vele restaurantjes.

Vraag een reisgids aan voor meer vakantieplezier.

Hluhluwe-Umfolozi National Park – Big 5 Game Park

Wanneer je dit park gaat bezoek, zorg dan dat je er vroeg bij bent. ‘s Ochtends zijn de dieren namelijk het meest actief. Je kunt zelf het park verkennen of onder leiding van een gids op pas gaan. Het is maar liefst 96.000 hectare groot en vooral bekend vanwege het onderzoek naar neushoorns die hier leven, zwarte en witte. Ook de Big 5 leeft in dit park.

Surfen & Duiken – Durban

Durban staat bekend om zijn surfmogelijkheden, het hele jaar door. Daarnaast is dit ook de plek voor kitesurfen, kayakken en andere watersporten. Voor duikers is de Outer Anchorage ten oosten van Anchorage Beacon, het mooiste koraalrif. Dolphin Bay, in Umhlanga Rocks is ook een prima duikspot.

Shakabarker night tour – isiMangaliso (St Lucia) Wetlands Park

Het is iMangaliso Wetlands Park is een werelderfgoed. In deze regio komen de hoogste, begroeide duinen ter wereld voor, diverse wetland systemen en graslanden met een rijke fauna, waaronder reedbucks. Vooral vogelaars kunnen hier hun hart ophalen. Tijdens een nachtexcursie kun je kennismaken met de grote en kleine nachtdieren die in dit Werelderfgoed leven.

Turtle Tours – isiMangaliso (St Lucia) Wetlands Park

De schildpadexcusries zijn seizoensgebonden en vinden plaats tussen eind november en eind februari. Tijdens deze excursies ben je getuige van een unieke gebeurtenis als de Leatherback en de Loggerheid schildpadden eieren leggen op de stranden ten noorden van St Lucia in het isiMangaliso Wetlands Park. De excursies worden geleid door professionele gidsen en vinden ‘s nachts plaats.

Fietstours- isiMangaliso (St Lucia) Wetlands Park

Bekijk de natuur in en rond St. Lucia samen met een Zoeloe gids vanaf de fiets! Tijdens deze 2,5 tot 3 uur durende excursie zijn drankjes inbegrepen en zul je vogels en wild gaan spotten.

Excursie iSimangaliso Wetlands Park

Tijdens deze safari over de oostelijke oevers rijden we in de ochtend of de namiddag door bossen en graslanden naar Lake Bhangazi. Deze excursie omvat een verkenning van de Wetlands en haar inwoners, historie en natuurschoon. Je stopt onderweg voor een ontbijt of avondsnacks bij Catalina Bay of Lake Bhangazi, waarna je de 4×4 routes in het reservaat verkent.

Wandelen door Werelderfgoed

Er zijn vele wandelmogelijkheden in zowel iSimangaliso Wetlands Park als Ukahlamba Drakensberg Park. Onder leiding van een professionele gids heb je de mogelijkheid om deze te verkennen en tegelijkertijd de kennis van jouw gids over deze regio en vooral ook over alle vogels die hier leven te delen. Hierdoor wordt zelfs een ‘gewone’ wandeling een bijzondere en leerzame ervaring.

Boot excursies – isiMangaliso (St Lucia) Wetlands Park

Tijdens deze ontspannen excursie cruis je door de isiMangaliso Wetlands. Versnaperingen zijn aan boord te koop. Wij adviseren je om deze excursie in de ochtend of de namiddag te doen, aangezien de dieren die hier leven minder actief zijn op het heetst van de dag.

Paardrijden

Zuid-Afrika kent goede mogelijkheden om vanaf een paardenrug ontdekt te worden. Zowel in het iSimangaliso Wetland Park als het Ukahlamba Drakensberg Park is het mogelijk om een safari te paard te maken.

Duiken – Sodwana

Sodwana is een van de beste duikspots van Zuid-Afrika. Meer dan 100 gemarkeerde plekken tussen 10 en 120 meter diepte zijn te vinden in Sodwana Bay. Dive masters, schippers en instructeus worden allemaal persoonlijk uitgezocht en getraind door de eigenaar om te zorgen voor veilige en gedenkwaardige ervaringen tijdens elke duik.

Karkloof Canopy Tours – Drakensberg

Tijdens deze canopy tour zoeft u aan een stalen kabel van platform naar platform tussen de boomtoppen door op ongeveer 30 meter hoogte. De tour omvat 7 platformen en 8 verplaatsingen in een beboste vallei. Het uitzicht onderweg is spectaculair en de hoogte en snelheid garanderen een adrenalinestoot!