Vervoer in Tunesië

vervoer-icoon-verkeersbureaus In de steden en buitenwijken van Tunesië verplaats je je het eenvoudigste per taxi’s of bus. In de hoofdstad Tunis is de tram Métro léger een goede keuze voor het openbaar vervoer.

Deze oude Peugeot wordt nog dagelijkse ingezet naar de markt

Deze oude Peugeot wordt nog dagelijkse ingezet naar de markt


Om een dichtbij of iets verder gelegen stadje te bezoeken kun je ervoor kiezen om een gedeelde taxi te nemen, “louage”. Hier passen 5 passagiers en hun bagage in. Onder Tunesiërs is dit een van de meest populaire transportmiddelen.

Vliegen naar Tunesie

De nationale luchtvaartmaatschappij Tunisair vliegt met een moderne vloot van 29 vliegtuigen naar de verschillende luchthavens in Tunesië. Een moderne en veilige luchtvaartmaatschappij volgens Wikipedia. Als je een pakketreis hebt geboekt kan je vlucht ook uitgevoerd worden door Air France of KLM. De grote luchthavens in Tunesië zijn Tunis, Monastir, Djerba en Sfax. Lijnvluchten maken vaak een korte tussenstop. Voor de vakantie charter vluchten geldt dat deze meestal rechtstreeks zijn.

Met Tunis Air naar Tunesië

Met Tunis Air naar Tunesië

Vind voordelige vluchten naar Tunesië met Skyscanner

 

 

Met de auto

Als je door Tunesië wilt reizen met een auto kun je het beste een auto huren bij 1 van de grote autoverhuurders. Tip van het Verkeersbureau: huur een auto voor je reis naar Tunesie bij Sixt of Avis.

Openbaar vervoer

De bus rijdt in de grote steden en brengt je waar je moet zijn.

Taxi’s

Alle taxi’s zijn uitgerust met een taximeter. Zorg dat de taxichauffeur deze bij aanvang van de rit aanzet en betaal wat er op de meer staat. Zorg dat je contant geld bij je hebt voor je taxirit. De taxi’s pak je het snelste bij een officiële taxi standplaats, herkenbaar aan het verkeersbord.

Ezels

In de kleine (bedouine)dorpjes is de ezel nog steeds een dankbaar lastbeest. Ezels worden gebruikt voor de transport van last die mensen niet zelf kunnen tillen of vervoeren.

Ezel

Ezel