Hier vind je de allermooiste kastelen

Wil jij je deze zomervakantie een echte prins of prinses voelen? Breng dan een bezoek aan een van de vele sprookjesachtige kastelen en burchten. Nederland telt er veel en ook in bijvoorbeeld Tsjechië vind je prachtige kastelen. En heb jij er weleens aan gedacht om bij een kasteel te slapen? Tot slot aandacht voor een sprookjesachtig evenement dat je direct aan kastelen en circussen doet denken.

Kasteel Doorwerth

 

Op de fiets langs de Gelderse kastelen

De fiets is de beste manier om de Gelderse kastelen van GLK te ontdekken. Er zijn geweldige fietsroutes waarbij het kasteel onderdeel uitmaakt van een stop. Je bezoekt en bewondert het kasteel en leert over de soms roerige tijden van de kasteelheren of dames.

Kasteel Rosendael

Na je kasteelbezoek even afkoelen bij de Bedriegertjes in Park Rosendael en lekker lunchen bij de horeca op het terrein. Zo plan je een aantal mooie zomerdagen die weinig geld kosten. Nieuwsbrief-abonnees van Verkeersbureaus.info krijgen 25% korting op de entreeprijs van de 7 kastelen.

Spelen bij de Bedriegertjes

Spelen bij de Bedriegertjes

Bekijk het Fietsrondje van de Maand die onze collega Bert voor jou heeft gemaakt. Een makkelijke route, koel door het bos, met een kleine klim op de Posbank en langs prachtige heide.

 

 

Ook in Overijssel is het heerlijk fietsen. Menig Nederlanders zal hier al eens geweest zijn. Nu is het tijd om terug te keren want tijdens dit fietsrondje bij Dalfsen sta je oog-in-oog met een kasteel dat zo uit een sprookjesboek lijkt te komen: Kasteel Rechteren.

Kasteel Rechteren

 

Tsjechië is hét land van kastelen & romantische landhuizen

Ben je al eens in Tsjechië geweest? Het zal je niet ontgaan dat Tsjechië het land is van burchten, kastelen en chateaus. Er is geen betere plek voor een kastelenreis dan in Tsjechië. In het land vind je er meer dan 3000. Als je met de auto naar Tsjechië gaat kun je een geweldige reis maken langs meerdere van deze imposante bouwwerken waarvan sommige op de Werelderfgoedlijst UNESCO staan. Maak kennis met de kastelen in Tsjechië.

 

Een Circusfestival van Swarovski

Het Circusfestival “Let’s Celebrate” loopt van 21 juli tot 3 september en toont artiesten die schilderkunst, muziek en creatieve prestaties combineren in uitstekende circuskunsten. Op het sprookjesachtige terrein van Swarovski Kristallwelten in Wattens in Tirol in Oostenrijk treden de artiesten elke dag van 9:00 to 19:00 op. Het circusprogramma is inbegrepen in jouw dagkaart van Swarovski Kristallwelten Lees meer op kristallwelten.swarovski.com.

Met het handige Skip-the-line ticket krijg je direct toegang tot het door jou gekozen tijdslot zonder dat je hoeft te wachten. Dit ticket is alleen online verkrijgbaar, dus bestel snel!

Jaime Hayon Carousel Swarovski Kristallwelten

 

Slaap in een kasteel

Wil je een keer slapen en ontbijten bij een kasteel? Dat kan bij 1 van de kastelen van Geldersch Landschap & Kasteelen. Wil je weten welk kasteel dat is? Dat ontdek je op 1 augustus in het nieuwe Fietsrondje van de Maand. Schrijf je gratis in om de fietsroute te ontvangen.

 

Château St. Gerlach

In Zuid-Limburg ligt een bekend kasteel waar je ook kunt slapen. Château St. Gerlach heeft een zwembad, een eigen wijngaard en bijenstallen. Je kunt de tarieven hier bekijken.

Etienne van Sloun

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.