Dit zijn de beste eilanden voor een fijne vakantie

Op een eiland beleef je vaker een fijne vakantie. Hoe het kan weten wij ook niet, maar het lijkt wel alsof het vakantiegevoel echter is als je jouw vakantiebestemming op een eiland ligt. We tippen je graag een 3-tal bestemmingen waar jij een intens fijne vakantie kunt beleven. Waar wacht je nog op? Lees snel verder en bespreek onze tips met je partner, familie of vrienden en ga op reis! Houd wel altijd de reisadviezen en test-verplichtingen in de gaten. Die vind je onderaan.

 

Met een paar uur reizen zit je op de Azoren

Het lijkt zo ver, voor de Afrikaanse kust. Maar de Azoren liggen op slechts 4 uurtjes vliegen vanaf Nederland. Dus na een ochtend of middag vlucht kom je aan in hét groene paradijs van Portugal in de Atlantische Oceaan. Tropische jungles met uitzicht op varens en watervallen zijn elke dag onderdeel van jouw vakantie menu. De Azoren vormen een archipel en bestaan dus uit meerdere eilanden. In totaal 15 waarvan 9 bewoond en 8 onbewoonde eilanden. In de 15e eeuw werden de Azoren door de Portugezen ontdekt op hun reizen van Europa naar Amerika en India.

 

 

Buiten de grootste stad van de Azoren, Ponta Delgada, op het eiland São Miguel zijn ele natuurlijk warmwaterbronnen en geisers. Op de Atlantische Oceaan heb je kans om dolfijnen en walvissen te spotten, vooral in de herfst. Hoewel herfst? Eigenlijk komt de temperatuur op de Azoren het hele jaar niet onder de 14 graden. In de zomer is het gemiddeld 22 graden. Een aangename temperatuur dus. Wil je eilandhoppen op de Azoren? Met Vivencia Travel is dat mogelijk schreven we eerder al. Andere touroperators die mooie reizen aanbieden zijn TUI en Voja Travel.

 

Op de Wadden daar moet je zijn!

Iedereen kent de Waddeneilanden. Maar ben jij er wel eens geweest? Op de waddeneilanden vind je de mooiste vakantiehuisjes en campings. Direct aan het strand of middenin het bos. Alles is mogelijk. En omdat de Nederlandse waddeneilanden zo klein zijn zijn ze uitermate geschikt om per fiets te verkennen. Met een e-bike is die Nederlandse tegenwind ook ineens niet erg meer. Terschelling staat bekend als kindvriendelijk eiland met een uitgestrekte kust en de Brandaris vuurtoren. Vanaf Texel maak je een dagtripje naar Ecomare. Ameland is geliefd vanwege het knusse centrum. En wadlopen brengt je dichterbij de natuur en bij jezelf.

Wil je niet te lang zoeken naar een geschikte accommodatie? Je kunt vertrouwd boeken bij deze reisorganisaties:

Noordsvaarder

Noordsvaarder

 

 

 

Ontspannen word je op Curaçao door deze activiteiten

Curaçao lijkt wel de droomvakantie van iedereen te zijn dit jaar. Dat komt niet in de laatste plaats omdat het eiland veiligheid hoog in de vaandel heeft staan. Er zijn goede regels om besmettingen te voorkomen en die worden door zowel de eilandbewoners als de toeristen goed nageleefd. Dat maakt het Caribische eiland Curaçao tot een fijne en populaire vakantiebestemming. Het is ook niet voor niets dat zowel onze nationale luchtvaartmaatschappij KLM als andere reisorganisaties het aantal vluchten naar Curaçao hebben verhoogd.

 

Handelskade in Willemstad

Handelskade in Willemstad

 

Door de geschiedenis van het eiland en diversiteit is Curaçao een aantrekkelijke bestemming voor elke reiziger. Veel reizigers keren zelfs vaker terug naar dit levendige eiland. De talrijke bezienswaardigheden maken elke dag op Curaçao een cadeautje. We noemen er een paar:

  • De Pontjesbrug. Dé kleurrijke pontonbrug die drijft op de Sint Annabaai. Met een tour van stadsgids Corine Seket leer je al wandelend meer over de Koningin Emmabrug en het Handelskade gebied.
  • Lees een boek op 1 van de 35 goudgele stranden of spring van de 10 meter hoge klif bij Playa Forti.
  • Inspanning betekent ontspanning. De getrainde sporter beklimt de 372 meter hoge Christoffelberg voor een schitterend uitzicht over het hele eiland.
  • Proef Blue Curacao. Bezoek het huis waar het beroemde blauwe drankje wordt gemaakt: Landhuis Chobolobo.
  • Maak een boottrip met een catamaran naar Klein Curacao. Deze dag zul je nooit meer vergeten volgens collega Harmke die er vorig jaar was.
  • Zwemparadijs

     

  • Als uitvalsbasis verblijf je in het Avila Beach Hotel. Het oudste en mooiste hotel van Curaçao. Door de centrale ligging aan de kust heb je hier het mooiste zeezicht en 2 privé stranden.

Wit strand

 

Controleer of je een test nodig hebt

Het actuele nieuws deze week over de geldigheid van je vaccinatie voor Oostenrijk laat zien dat het belangrijk is betrouwbare informatie te hebben. Neem contact op met Spoedteststraat.nl voor je reis en laat je adviseren of je een test nodig hebt voor jouw bestemming.

 

 

 

 

Laat je inspireren voor jouw volgende trip

Ontvang elke week een e-mail met ideeën voor jouw volgende reis. Elke week een thema update over Nederland, Europa en een ver-weg bestemming om jou te inspireren.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Naam

 

Comments are closed.