Inspiratie voor jouw wintersportvakantie en winter-citytrip

Ben je op zoek naar inspiratie om deze winter een reis te boeken? Een echte wintersportvakantie in de sneeuw of juist een citytrip voor een lang weekend naar een bestemming met een echte kerstmarkt? We tippen 3 bestemmingen die allemaal in een geel gebied liggen en waar je naartoe kunt reizen.

Haardvuur in een berghut

 

Dit kun je allemaal doen in Valle d’Aosta in de winter

Ook in corona-tijd gaat Harmke op reis, ditmaal naar de Aostavallei, een autonome regio in Noord-Italië. De sfeer in de dorpjes is vriendelijk en er is genoeg te doen: van fietsen op een e-bike in de bergen tot relaxen in een sauna met alpenkruiden. En de ochtendzon zet de Mont Blanc in een gouden gloed! Lees de tips van Harmke.

De Skyway in Courmayeur in Aosta

De Skyway in Courmayeur in Aosta

 

 

Dit zijn de tips voor een lang winterweekend in Hamburg

Havenstad Hamburg ligt op 4,5 uur rijden van Amsterdam. Harmke toog erheen en ging op ontdekking in deze hippe Hanzestad aan de Elbe. De rivier nodigt uit tot een boottocht langs de Elbphilharmonie, dé eyecatcher van deze Duitse stad.

Boottocht op de Elbe

Maak een boottocht op de Elbe

 

Drink een Griekse koffie

De meeste mensen beschouwen Griekenland als een zon en zee bestemming. Niets is minder waar! De winter is een goed moment voor een bezoek aan Athene. De Griekse hoofdstad ligt op slechts 3 uur vliegen vanuit Nederland en daar vind je de ideale bestemming voor een korte stedentrip deze winter. Plan je Athene trip.

Mensen zoeken verkoeling in de schaduw in heet Athene

Akropolis in Athene

 

Tot slot, de Nederlandse overheid adviseert om de komende weken niet te reizen en om het contact met andere mensen zoveel mogelijk tot een minimum te beperken. Plan je vakantie daarom voor een later tijdstip dit jaar of begin volgend jaar. Alleen samen krijgen we corona onder controle.

 

 

Laat je inspireren voor jouw volgende trip

Ontvang elke week een e-mail met ideeën voor jouw volgende reis. Elke week een thema update over Nederland, Europa en een ver-weg bestemming om jou te inspireren.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Naam

 

Comments are closed.