Bezoek veelzijdig Athene in de winterperiode

De meeste mensen beschouwen Griekenland als een zon en zee bestemming. Niets is minder waar! De winterperiode is een goed moment voor een bezoek in Athene. De Griekse hoofdstad ligt op slechts 3 uur vliegen vanuit Nederland en daar vind je de ideale bestemming voor een korte stedentrip in de winter.

Athene is niet alleen de hoofdstad van Griekenland, het is ook de historische hoofdstad van Europa. Het is een drukke en wereldse stad, ideaal voor een lang weekeinde. Athene is de godin van de kunsten, wetenschap en inspiratie. Ook op culinair gebied verdient Athene een Olympische plak. En het is hier non-stop genieten geblazen vanaf een heerlijke pita-souvlaki tot een Michelin star restaurant.

 

 

Start de dag goed, en beklim de Akropolis. Wandel via het Acropolis-museum waar je vanaf het balkon van het museum de rots van de Akropolis kunt bewonderen. Je kunt doorgaan naar de oude wijk Plaka voor een meze en een glaasje ouzo. Met zijn smalle straten, historische overblijfselen en terrassen, is dit een prachtig stukje oude stad. Slenter over de bazaar nabij Monastiraki plein, neem een Griekse koffie of een iced coffee “frappe” bij een van de rooftop barretjes en geniet van het uitzicht op de Akropolis.

En daarna? Ontdek nieuwe Griekse wijnen tijdens een wijntour in Attika. Eet een visje aan zee in Flisvos-haven bij Paleo Faliro. Bezoek het Museum van hedendaagse Kunst Fix Building en sluit de dag af met een opera in het Stavros Niarchos Foundation. Verken de stad op zijn Holland en maak een fietstocht door de stad en zie langs alle highlights van Athene tot naar de Kaap Soenion, die op een rots, 68 km van Athene, oprijst uit de Egeïsche Zee.

 

Een bezoek aan Athene is meer dan een citybreak. Het is een ervaring waar je de kans krijgt om Athene als een god te ervaren. Al is het maar voor even.

Voor meer informatie kunt je contact opnemen met het Griekse Verkeersbureau via onderstaand formulier

Neem contact op met Verkeersbureau Griekenland

Met onderstaand formulier kun je contact opnemen met dit verkeersbureau. Vermeld altijd je e-mail adres of telefoonnummer zodat er contact met je opgenomen kan worden. Abonneer je ook op de nieuwsbrief om tips te ontvangen!

  • Schrijf je vraag in het Engels.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.