Hier moet je naartoe als je een last minute reis wil boeken

Heb je nog geen reis geboekt voor de komende zomervakantie? Hoewel het in Nederland en België deze week heerlijk zomers weer is, is het ook lekker om een paar dagen weg te gaan van huis. Laat je inspireren en beleef een zomer in Warschau, ga met de fiets op stap in Weesp of verras je partner of familie met een reis naar Ras Al Khaimah.

7 redenen waarom je deze zomer naar Warschau moet

Warschau is een levendige, open en vriendelijke Poolse metropool. Ideaal voor een weekend voor stellen, voor gezinnen en voor singles. De stad trekt toeristen aan uit de gehele wereld met haar bijzondere mix van traditie en moderniteit. Warschau biedt uitstekend vermaak, een diverse keuken, unieke historische monumenten en vele groengebieden. Er is in Warschau altijd wat te doen. Prachtige concerten, bijzondere tentoonstellingen, grote evenementen. Ontdek de 7 redenen waarom je in 2019 Warschau moet bezoeken.

1. Concerten met wereldsterren

Beluister de beste jazzmuzikanten tijdens het gratis Jazz festival in de Oude Stad, of ga naar een concert van sterren zoals Bon Jovi, PINK, Metallica, Phil Collins of Eros Ramazzotti.

2. Ontspanning langs de Wisła rivier

Zo’n rivier kom je nergens anders tegen in een Europese hoofdstad! En vanwege de schone natuurstranden trekt het liefhebbers van recreatie en sportliefhebbers aan. Naast zonnebaden en zwemmen kan je ook beachvolleyballen, skim boarden en deelnemen aan vele andere activiteiten. De rivierboulevards zijn een geweldige plek voor een wandeling, fietstocht of om langs varende boten te bekijken. Droom je over een te gekke avond met goede muziek en lokaal gebrouwen bier? In diverse kroegen ontmoet je soortgenoten.

 

 

3. De stad van Chopin

Met behulp van de mobiele app “Chopin in Warsaw” vind je met gemak alle plekken in Warschau die verbonden zijn met de componist en het aan hem gewijde multimediale museum. Blijf even staan bij de bankjes waaruit de beroemdste melodieën klinken van Frederyk Chopin of bezoek één van de dagelijkse concerten. Zorg dat je niet de gratis recitals in het prachtige Łazienki-park of op festivals mist.

4. Het Praag van Warschau

Bezoek het enige stadsdeel van Warschau dat ongeschonden de Tweede Wereldoorlog heeft doorstaan en één van de leukste stadsdelen van Europa. Hier mengt het oude zich met het nieuwe. In versleten bakstenen gebouwen vind je sfeervolle cafés en nachtclubs. Op de binnenplaatsen daarentegen vind je historische kapellen en heilige figuren die zijn ingericht door de lokale bewoners. De sfeer van het stadsdeel wordt versterkt door talrijke muurschilderingen en graffiti, evenals authentieke postindustriële architectuur, zoals de 19e-eeuwse Warschause Wodkafabriek “Koneser” of de Soho Factory. Binnen de muren van de fabriek is een modern museum gewijd aan de Poolse wodka. Ook vind je er een museum over neon lichtreclames uit de jaren 60 en 70 gehuisvest.

5. Viering van de 75e herdenking van de Opstand van Warschau

Neem deel aan de jaarlijkse herdenking van de gebeurtenis die een belangrijk onderdeel vormt van de geschiedenis van de stad. 75 jaar geleden namen de inwoners van Warschau de wapens op tegen de Duitse bezetter. Om dit te herdenken loeien elk jaar op 1 augustus, om 17:00u, de sirenes waarbij de gehele stad één minuut tot stilstand komt, ter ere van de opstandelingen. Neem deel aan de vieringen, bekijk de parade van schepen op de rivier de Wisła of ga naar één van de concerten ter herdenking van het heroïsche gevecht van jaren geleden. De geschiedenis van de opstand leer je kennen tijdens je bezoek aan het interactieve Museum van de Opstand van Warschau.

6. Culinair Warschau

Probeer de Warschause keuken, net zo gevarieerd als de stad zelf. Proef de lokale gerechten: de deeggerechten pierogi en pyzy, traditionele Poolse soepen zoals flaki, żurek of barszcz. Deze gerechten staan vaak op het menu van de zogenaamde bary mleczne (melkbars), waar nog steeds de sfeer heerst van Polen tijdens het communisme. Ga in de zomerweekenden naar één van de ontbijtmarkten die, naast de traditionele Poolse roerei of broodjes, ook delicatessen uit het buitenland aanbieden. Voor een avond uit met je vrienden ga je naar de Hala Koszyki. Het is een monumentale markthal met tientallen trendy restaurants met gerechten uit verschillende delen van de wereld.

7. Het Moniuszkojaar

Waarschijnlijk heeft nog niemand van je vrienden of kennissen dit ooit meegemaakt. Dit jaar is het het 200e geboortejaar van Stanisław Moniuszko. Na Chopin is hij de beroemdste Poolse componist en oprichter van de Nationale Opera. Het hele jaar door breng je een bezoek aan de Moniuszko-salon. Een gelegenheidsmuseum met foto’s van uitvoeringen, decorontwerpen en posters en details uit het leven van de kunstenaar. Mogelijk ga je ook naar een van de concerten dat als onderdeel van het Moniuszkojaar, dat wordt georganiseerd onder auspiciën van UNESCO.

Met de fiets op stap vanaf Weesp

Hoewel Weesp een sfeervol vestingstadje is, geniet de plaats onvoldoende bekendheid vindt onze fietsjournalist Bert Sitters. Weesp ligt aan de Vecht met diverse fraaie dorpen. Het groen wordt behalve de idyllische stroompjes afgewisseld door weidse plassen. Alle reden voor een last-minute vakantie in Nederland vanuit Weesp.

Fort Ossenmarkt in Weesp

Fort Ossenmarkt in Weesp

Verras je partner of familie met een zomervakantie naar Ras Al Khaimah

Ontdek deze zomer de rijke en unieke cultuur van Ras Al Khaimah, die al ruim 7000 jaar geschiedenis schrijft. Als je opzoek bent naar een strandvakantie, zit je hier zeker goed. Je vindt er lange witte stranden en de temperaturen zijn er aangenaam warm. Maar ook als je meer een actieve reiziger bent, is Ras Al Khaimah de ultieme bestemming voor jou.

Eet heerlijke lokale gerechten

Boek een reis naar Ras Al Khaimah bij Travel Counsellors, TUI of Corendon. Of boek een los vliegticket bij KLM naar Dubai en huur vervolgens een auto bij Sixt of Alamo. Op ongeveer 45 minuten rijden van de luchthaven van Dubai, vind je Ras Al Khaimah. Kom even tot rust van de reis als je in je hotel aankomt. ‘s Avonds ga je heerlijk met je partner of familie eten bij een van de typisch Arabische restaurants in het land. Echte lokale gerechten zijn Machboos (vlees of vis met rijst en speciale kruiden), Thereed (lokaal stoofpotje) of Fareed (stoofpotje met groente en brood).

Vlieg op 1600 meter hoogte

Wist je dat je in Ras Al Khaimah ‘s werelds langste zipline vindt? Rijd naar de Jebel Jais, de hoogste berg in de Verenigde Arabische Emiraten. Vlieg gedurende 2 a 3 minuten op ruim 1600 meter op de top van de Jebel Jais berg met een snelheid van 120 tot 150 kilometer per uur. Als je een echte waaghals bent, is een indrukwekkende ervaring om van je bucketlist af te strepen. Wees niet bang, voordat je begint aan je vlucht krijg je natuurlijk een veilig harnas aan zodat er verkeerd kan gaan.

Kom hiken op de Jebel Jais berg

Is de zipline voor jou toch net iets te heftig maar wil je wel graag iets actiefs doen? De Jebel Jais berg is ook een perfecte locatie om te gaan hiken. Of je nou met je familie of al een ervaren hiker bent, het is geschikt voor alle niveaus. Zoek van te voren goed uit welke route bij je niveau past en dan komt het allemaal goed.

Laat je inspireren voor jouw volgende trip

Ontvang elke week een e-mail met ideeën voor jouw volgende reis. Elke week een thema update over Nederland, Europa en een ver-weg bestemming om jou te inspireren.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Naam

Comments are closed.