Dit zijn de leukste Oranje feestjes tijdens Koningsdag 2019

Morgen is de dag dat we allemaal weer massaal oranje tompoucen eten want het is weer Koningsdag! Hang de Nederlandse vlag uit en vier het grote oranje volksfeest. Vier deze Koningsdag in het Duitse Dillenburg en ontdek de sporen van de Oranjes. Ontmoet de Koninklijke familie in Amersfoort of beleef deze Koningsdag in Arubaanse sferen.

Vier Koningsdag in deze Duitse stad vol Oranje sporen

Als je Koningsdag graag in het buitenland wil vieren is Dillenburg de perfecte stad. In deze Duitse stad vind je veel sporen van de Oranjes. Wist je dat Willem I van Oranje in Dillenburg is geboren? Zijn wieg stond in Slot Dillenburg en ook gaf hij vanuit hier het startsein voor de bevrijdingsoorlog van de Nederlanden tegen de Spaanse overheersing. Fiets de Oranjeroute van Den Haag naar Potsdam of rij de route met de auto. Maak op Koningsdag een stop in Dillenburg en geniet van een programma voor het hele gezin. Bezoek de vlooienmarkt, ga springen op de springkastelen en beluister de kanonschoten. ‘Sluit de dag ‘s avonds af met een van de vele concerten.

Loop met de Koninklijke familie mee door Amersfoort

Wil je deze Koningsdag de Koning in het echt ontmoeten? Dit jaar brengt de Koninklijke familie een bezoek aan Amersfoort. Vanaf vanavond 19:00 barst het feest los op het Eemsplein met concerten voor Koningsnacht. Zaterdag start de Koninklijke familie om 11:00 uur de route bij het voormalige klooster De Mariënhof. Loop met de Koninklijke familie mee en ontdek tijdens het lopen de Varkensmarkt, Onze Lieve Vrouwetoren en St. Pieters en Bloklands Gasthuis. Onderweg vind je tal van evenementen zoals een optreden van het Amersfoorts Jeugd Orkest. Heb je geen tijd om naar Amersfoort toe te gaan? Op NPO 1 kijk je live mee vanaf 10:50 uur.

 

 

Beleef oranje braderieën op het eiland Aruba

Ook ver van Nederland, op Aruba, is Koningsdag een officiële feestdag. De verjaardag van onze Koning wordt er uitbundig gevierd. Bezoek het Wilhelminapark in het centrum van Oranjestad en bekijk de ceremonie die wordt gehouden als eerbetoon aan de Koning Willem Alexander. Tijdens deze ceremonie bekijk je een indrukwekkende parade van het Arubaanse leger en padvindersgroepen. Na afloop geniet je van vele sportevenementen en gezellige braderieën op het eiland. Ben je niet in Aruba maar wil je wel de Arubaanse Koningsdag sfeer beleven? Ga naar de NDSM Werf in Amsterdam en bezoek het Kings Spray Street Art Festival. Aruba staat er volop in de schijnwerpers met 2 Arubaanse street artists die 2 gloednieuwe muurschilderingen komen maken.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.