Ontdek Aruba tijdens het Kings Spray Street Art Festival op Koningsdag

Tijdens de vierde editie van het door Street Art Today georganiseerde Kings Spray Street Art Festival op Koningsdag staat Aruba volop in de schijnwerpers. Twee Arubaanse street artists, Garrick Marchena & Robert Solognier, komen naar Amsterdam om op de NDSM Werf in Amsterdam-Noord, één van de grootste broedplaatsen voor straatkunst in Europa, twee gloednieuwe muurschilderingen te maken, geïnspireerd op een oud volksverhaal, Arubaanse fauna en historische grottekeningen.

Deze creatieve samenwerking is op poten gezet met als doel om de opbloeiende street art scene in San Nicolas op Aruba onder de aandacht te brengen.

 

 

Daarnaast wordt tijdens het festival een speciale Aruba Art Square opgetuigd met een foto-expositie van de mooiste muurschilderingen die in San Nicolas, de op één na grootste stad van het One happy island, te bewonderen zijn. San Nicolas is dé culturele bakermat van Aruba en staat bol van de muurschilderingen die zowel door lokale artiesten, waaronder Solognier en Marchena, als internationale artiesten zijn gecreëerd. Twee bont uitgedoste carnavalsdanseressen en een Arubaanse DJ, DJ Djarzino, geven het festival op Koningsdag een tropische twist.

 

 

Kinderworkshop Arubaanse grottekeningen

Het nationale park op Aruba, Arikok, beslaat maar liefst 20% van het eiland en in het park vind je oude nederzettingen en rotstekeningen van de eerste bewoners van Aruba, de Arawak-Indianen. De tekeningen behoren tot een van de belangrijkste aandenken aan de ontstaansgeschiedenis van Aruba en worden niet alleen in de muurschilderingen van Solognier en Marchena doorgetrokken, maar vormen ook de basis voor een kinderworkshop die de twee kunstenaars aan aanwezige kinderen geven tijdens het festival, waarbij zij leren hoe ze deze Indianentekeningen zelf kunnen beschilderen.

Dit zijn de hotspots van Aruba

Download nu handige tips over Aruba. Alleen vandaag gratis te downloaden!

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.