Op deze bestemmingen zijn wereldberoemde TV-series opgenomen

Deze indrukwekkende locaties vormen het decor voor ‘s werelds beste TV-series en films. Jij kunt deze locaties nu ook bezoeken. Weet jij welke film in het zuiden van Ierland is opgenomen opgenomen? En welke serie is ontstaan in Rotterdam?

Skellig Michael

3 indrukwekkende Star Wars film locaties in Europa

Star Wars is misschien wel een van de bekendste films series ooit gemaakt. De eerste film werd al in 1977 gemaakt en sindsdien hebben de films 10 Oscars gewonnen. De serie is op een paar van Europa’s mooiste plekjes gefilmd, zoals de Wild Atlantic Way in Ierland. Een favoriete terugkerende filmlocatie is Tunesië. De fictieve planeet Tatooine van Luke Skywalker is vernoemd naar het dorpje Tataouine in de buurt van Djerba. Tataouine staat bekend om het berglandschap, de woestijnkastelen en Berber-dorpen. De nieuwste film van de Star Wars serie “Solo: A Star Wars Story” is nu te zien in de bioscoop. De buitenaards ogende vulkanische landschappen van Fuerteventura op de Canarische Eilanden waren hiervoor de ideale filmlocatie.

Duinen in Fuerteventura

Maak een reis door 50 jaar Fabeltjeskrant

Herinner je je nog Meneer de Uil die de gebeurtenissen in het grote Dierenbos voorlas? Reis vanaf eind september door 50 jaar Fabeltjeskrant tijdens de Fabeltjesland tentoonstelling in Rotterdam. De serie ontstond in Rotterdam. De Fabeltjesland tentoonstelling is een ervaring voor het hele gezin. Je krijgt een uniek kijkje in de ontstaansgeschiedenis en leert hoe de serie in de jaren ‘60 met ouderwetse technieken gemaakt werd. Tijdens de tentoonstelling krijg je ook een voorproefje van de nieuwe geanimeerde Fabeltjeskrant bioscoopfilm die vanaf december 2018 te zien is in de bioscoop. Lees hier hoe je de tentoonstelling kunt bezoeken.

 

 

Waan je in het Manhattan van Sex in the City

Manhattan in New York City is het decor van Sex and the City. De serie geeft je het gevoel alsof je in de Big Apple bent. Carrie en haar 3 vriendinnen nemen je mee winkelen op Fifth Avenue, hardlopen door Central Park en uit eten in de beste restaurants. Bezoek de locaties tijdens je bezoek aan New York. De speciale Sex in the City tour neemt je mee langs locaties in Midtown Manhattan, SoHo, Greenwich Village en het Meatpacking District. Uiteraard in een luxe Amerikaanse touringcar. Lees hier alles over Manhattan en de Sex in the City tour.

 

 

Laat je inspireren voor jouw volgende trip

Ontvang elke week een e-mail met ideeën voor jouw volgende reis. Elke week een thema update over Nederland, Europa en een ver-weg bestemming om jou te inspireren.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Naam

 

Comments are closed.