Fuerteventura speelt rol in nieuwe Star Wars film ‘Solo: A Star Wars Story’

De nieuwe film ‘Solo: A Star Wars Story’, van Disney opent in de bioscopen. Het verhaal tussen de Canarische Eilanden en Star Wars begon net een jaar geleden, in juni 2017, toen de opnamen plaatsvonden in Cofete en La Pared op het eiland Fuerteventura.

Duinen in Fuerteventura

Duinen in Fuerteventura


Omwille van het gunstige klimaat hebben de producenten gekozen voor de Canarische Eilanden als opnamelocatie: aangename temperaturen met een jaarlijks gemiddelde 23 graden en 4.800 uren zonneschijn gedurende het hele jaar zorgen voor een mooiweer-garantie.

Sage

‘Han Solo’ is gebaseerd op het legendarische karakter in de Star Wars-saga. De film heeft in de hoofdrol Alden Ehrenreich als Han Solo met in de cast nog meer acteurs en actrices van internationale bekendheid. Zo speelt Donald Glover mee, Joonas Suotamo kruipt in de huid van Chewbacca en Woody Harrelson is te zien in de rol van Tobias Beckett. Deze nieuwe Disney film wordt geregisseerd door Ron Howard en de productie is in handen van Kathleen Kennedy, Allison Shearmur en Simon Emanuel.

 

 

Canarische Eilanden: vulkanische landschappen en 365 dagen zon

Het productieteam heeft de Canarische Eilanden (Spanje) geselecteerd omwille van de de buitenaards ogende landschappen en het ideale klimaat om opnamen te maken. Enkele van de unieke scènes van deze Star Wars-aflevering werden gefilmd in de Pecenescal-vallei, in het Jandía natuurpark. Vanuit Sicasumbre, een beroemd uitzichtpunt, kunnen ook de sterren aan de nachtelijke hemel goed geobserveerd worden omdat het een van de plaatsen is met de schoonste lucht van Europa. Deze locaties roepen de sfeer op van de mythische geboorteplaats van Han Solo.

 

 

De opname van de film heeft naar verluidt het eiland tussen de 13 en 15 miljoen euro winst opgeleverd en zal bovendien het imago van het eiland positief beinvloeden, aldus de dienst voor toerisme van Fuerteventura. De film zal ook een belangrijke bijdrage leveren aan de promotie van het toerisme naar het eiland.

De filmwereld en de Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden hebben meer dan eens de hoofdrol gespeeld in grote films met internationale allure. De diversiteit van het landschap, een keur aan natuurgebieden samen met het gunstige klimaat, inmiddels beschouwd als ‘Het beste klimaat van de Melkweg’, heeft al veel producenten en regisseurs van zowel Spaanse als internationale origine verleid. Voorbeelden van internationale films waarvoor scènes in de afgelopen decennia op de eilanden geschoten zijn, zijn onder andere ‘Black Mirror, ‘Allied’, ‘Fast & Furious 6’, en ‘Jason Bourne’.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.