Dit doe je op Pinkstermaandag

Wat doe jij aankomend Pinksterweekend? Tijdens Pinksteren worden in Nederland allerlei activiteiten georganiseerd, zoals de hofjesconcerten in Sleutelstad Leiden. Net over de grens fiets je de koningin onder de fietsroutes in het Münsterland. Ook dankt een bestemming aan de andere kant van de wereld zijn naam aan Pinksteren.

De Australische Pinkstereilanden

De kustlijn van Australië is maar liefst 50.000 kilometer lang en telt meer dan 10.000 stranden. Kayak met dolfijnen bij Byron Bay in New South Wales, ga surfen aan de Gold Coast, geniet van de natuur en spot koala’s in Noosa aan de Sunshine Coast, of bezoek de prachtige Whitsunday Eilanden in Queensland. James Cook ontdekte deze eilandengroep op Pinksteren in het jaar 1770. De Whitsunday Eilanden zijn een nationaal park en staan bekend om de turquoise wateren en uitgestrekte stranden met fijn wit zand. Je kunt er snorkelen, kamperen, barbecueën of genieten van een strandwandeling. De eilanden zijn het best bereikbaar per boot of per helikopter vanaf Airlie Beach. Per helikopter kun je ook Heart Reef bewonderen, een rif dat over de jaren natuurlijk is gevormd in de vorm van een hart. Lees hier meer over de Australische stranden.

Genieten van de zonsondergang in Byron Bay

Genieten van de zonsondergang in Byron Bay

 

 

Fiets met Pinksteren door het Münsterland

Het Münsterland, razend populair bij fietsers. Het gebied telt 4.500km aan uitstekende fietspaden, waaronder de befaamde 100 Schlösser Route, ook wel de koningin onder de fietsroutes genoemd. Het landschap leent zich voor fietsers van elk niveau. De routes gaan over licht glooiende heuvels, over vlak landschap of over echte heuvels in de streken Baumberge en Tecklenburger Land. Münsterland telt meer dan 100 oude kastelen, burchten en deftige landhuizen met lange oprijlanen. Je treft er kleine, typisch Westfaalse dorpen en stadjes, maar ook afgelegen boerderijen met in de weide omtrek alleen maar groen. Rust uit langs een riviertje, een kanaal of een kapelletje langs de route en neem je eigen picknick mee. Of geniet in Münster van een lokaal biertje op een zonnig caféterras in deze bruisende hoofdstad. Lees hier meer over fietsen in het Münsterland.

Burg Vischering in Lüdinghausen

Burg Vischering in Lüdinghausen

Hofjesconcerten in de Sleutelstad

Geniet tijdens de Pinksterdagen van een grote variëteit aan optredens op prachtige locaties in Sleutelstad Leiden. Van klassiek en Oude Muziek tot pop, jazz en volksmuziek, er is genoeg keus tijdens de 10e editie van ‘De Leidse Hofjesconcerten’. De concerten vinden plaats in 16 van de mooie hofjes die Leiden rijk is en op meerdere overdekte locaties, zoals de Pieterskerk, de Oude UB, de tuinzaal van de Burcht, Sijthoff Cultuurcentrum, de Koolzaal van BplusC en de Stadsgehoorzaal. Luister naar klassiekers van Beethoven en Mozart, The Black Tie Trio en Coal Harbour voor jazzliefhebbers of woon een paneldiscussie bij over de vraag of Bach niet erg blij zou zijn geweest met het instrument piano? Ook is er een speciaal programma voor kinderen. Het slotconcert vindt plaats in de Stadsgehoorzaal op 21 mei van 16:30 – 18:00 uur. Lees hier meer over de Leidse hofjesconcerten tijdens de Pinksterdagen.

 

Laat je inspireren voor jouw volgende trip

Ontvang elke week een e-mail met ideeën voor jouw volgende reis. Elke week een thema update over Nederland, Europa en een ver-weg bestemming om jou te inspireren.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Naam

Comments are closed.