Vier het jubileumjaar van de Leidse Hofjesconcerten

In het Pinksterweekend vindt alweer de 10de editie van ‘De Leidse Hofjesconcerten’ plaats. Een geweldig muziekevenement met meer dan 200 concerten. Uitgevoerd in 16 van de mooie hofjes die Leiden rijk is en op meerdere overdekte locaties, zoals o.a. de Pieterskerk, de Oude UB, de tuinzaal van de Burcht, Sijthoff Cultuurcentrum, de Koolzaal van BplusC en de Stadsgehoorzaal.

Van klassiek en Oude Muziek tot pop, jazz en volksmuziek, u kunt gaan genieten van een grote variëteit aan optredens op prachtige locaties in de mooie Sleutelstad.

Het startsein voor de concerten wordt dit jaar gegeven in de Stadsgehoorzaal met een grandioos openingsconcert. Op zaterdag 19 mei (van 20.00 – 22.00 uur) zullen o.a. tal van musici, welke u in de afgelopen jaren heeft mogen beluisteren in de hofjes, hun opwachting maken tijdens deze feestelijke opening. Ook zullen K&G Leiden en Katwijks Christelijk Mannenkoor 'Jubilate' -in het kader van het 10-jarig jubileum- eenmalig gezámenlijk muziek ten gehore brengen gedurende een kort optreden. En er staat meer bijzonders op het programma!

 

 

Het slotconcert vindt eveneens plaats in de Stadsgehoorzaal (21 mei van 16.30 – 18.00 uur) en zal bestaan uit Rachmaninov’s Tweede en Derde pianoconcert, uitgevoerd door respectievelijk Bernd Brackman en Maurice van Schoonhoven met het Mokum Symphony o.l.v. Joan Berkhemer.

 

 

Dan de concerten in de hofjes en op de overige locaties; deze vinden plaats op zondag 20- en maandag 21 mei. Een kleine greep uit het klassieke aanbod: De Kreutzersonate van Van Beethoven, cellosonate van Brahms gespeeld op contrabas, de belangrijkste pianowerken en het beroemde strijkkwartet van Ravel, de Gran Partita van Mozart en de prelude en fuga in F Groot en f klein uit J.S. Bach’s Wohltemperierte Klavier 1 ste boek, uitgevoerd door Laurens de Man op orgel, klavecimbel en piano. Aansluitend aan dit concert vindt een paneldiscussie met Bachkenners plaats over de vraag of Bach niet erg blij zou zijn geweest met het instrument piano?

Liefhebbers van jazz kunnen o.a. gaan genieten van The Black Tie Trio en Coal Harbour en verder optredens van bijvoorbeeld ‘Out of Skin’ (Wouter Mol, Maartje Gillissen en Margot Kersing), de Suzanne Sanders band, Hongarije ’s meest veelbelovende zangeres Flora Tandi, met Róbert Sinha en traditiegetrouw natuurlijk de winnaars van Het Prinses Christina Concours. Ook dit jaar weer een ontzettend leuk programma voor kinderen mét een workshop. Het kinderprogramma vindt plaats boven op de Burcht en in de BplusC Bibliotheek. U vindt het gehele programma online.

De prijs voor een passe-partout bedraagt €15,- per dag. Entree voor kinderen t/m 12 jaar is gratis. Kaarten openingsconcert 15.- /slotconcert valt onder de passe-partout van 21 mei. De passe-partouts zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij VVV Leiden (Stationsweg 26), BplusC Bibliotheek (Nieuwstraat 4) en de kassa van Stadspodia (Breestraat 60). Tijdens de Pinksterdagen zijn er extra verkooppunten.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.