Life is a beach in Australië

De kustlijn van Australië is maar liefst 50.000 kilometer lang en telt meer dan 10.000 stranden. De namen van de luchthavens brengen de reiziger al helemaal in de strandsferen. Wat dacht je van Gold Coast en Sunshine Coast Airport? Onmogelijk om dat allemaal in één vakantie te bezoeken. Mocht je iedere dag een nieuw strand willen ontdekken, dan gaat dat 27 jaar duren. Gelukkig heeft Fred in één jaar tijd een aantal onvergetelijke stranden leren kennen en graag deelt hij zijn hoogtepunten: vakantiebestemmingen Byron Bay en Noosa!

Genieten van de zonsondergang in Byron Bay

Genieten van de zonsondergang in Byron Bay

Byron Bay

Het meest oostelijk gelegen plekje in Australië heeft adembenemende vergezichten, prachtige stranden, hippieachtige gastvrijheid, creatievelingen en jetset levensgenieters. Geen internationale hamburgerketens, maar lokale ondernemers met oog voor kwaliteit en gastvrijheid. Treehouse on Belongil is zo’n betaalbaar plekje waar je altijd terecht kunt voor een drankje of hapje. Je blijft hier met gemak langer dan gepland en geeft jezelf zonder verzet over aan de relaxte sfeer. Vanuit het centrum wandel je er in 15 minuten over het witte strand naartoe. The Bower is mijn geliefde boetiekhotel, geheel volgens de stijl met Byron Bay: hip, eenvoudig, maar met voldoende comfort, rust en inspiratie.

 

 

Op zoek naar de top? Dan kan ik The Byron at Byron Resort & Spa aanbevelen. Dit verblijf wint terecht regelmatig internationale prijzen. Gelegen in het regenwoud, met tongstrelende gastronomie en een heerlijke spa. Heb je een kleiner budget? Kijk dan eens naar Elements of Byron, The Lord Byron en Breakfree Eco Beach. Byron Bay is 9 uur rijden van Sydney en 2,5 uur van Brisbane en is daarmee een ideale onderbreking tijdens een roadtrip. Ook zijn er luchthavens vlakbij en er zijn zeer frequent binnenlandse verbindingen.

Tree House

 

 

Noosa

Noosa is redelijk kleinschalig en toch bestaat het uit diverse aantrekkelijke en onderscheidende plekjes om te verblijven. Ik zet ze even op een rijtje.

Rondom Hastings Street en Noosa Main Beach vind je het meest populaire en levendige gedeelte. Naast de prachtige stranden zijn er veel cafés en restaurants en is het een prima uitgangspunt voor een bezoek aan het nationaal park. Wil je meer rust en natuur? Dan is Little Cove jouw plekje. Zoek je de mooiste vergezichten? Verblijf dan in Noosa Hill.

Sunshine Beach is een relaxt dorpje, ideaal voor surfers en foodies. En voor de mooiste zonsondergang verblijf je in Noosa River.

Als laatste tip: Noosa Hinterland, oftewel het achterland. Ontdek er sfeervolle B&B ’s, marktjes, cafés en een groene, heuvelachtige omgeving die zich perfect laat verkennen per huurauto. Als verblijf koos ik vooreen studio in Mantra French Quarter Hotel in Hasting Street en nuttigde ik een verrukkelijk diner in restaurant Sails. Andere hotels die ik van harte kan aanbevelen zijn Peppers Noosa Resort & Villas en Sofitel Noosa Pacific Resort.

Meer dan 85 procent van de Australiërs leeft binnen 50 kilometer van een strand, waardoor het strandleven een belangrijk onderdeel van de Aussie-lifestyle is. Jouw Australië-vakantie is dan ook niet compleet zonder een aantal van die 10.000 stranden en het leven daaromheen te ervaren. De gastvrije en genietende Australiërs delen het graag. Er is genoeg ruimte voor iedereen. Wees wel voorzichtig met de zon!

Surfers bij Noosa

Surfers bij Noosa

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

 

 

Comments are closed.