3x het platteland beleven

In natuurgebieden buiten de grote steden kom je tot rust en adem je frisse lucht in. Het is de ideale omgeving voor zowel ontspanning als avontuur. Bestemmingen ver van huis brengen nieuwe landschappen en culturen met zich mee die zorgen voor een nieuwe beleving van de natuur. Maak kennis met het leven van woestijnnomaden in Tunesië, ervaar historie en ontspan in de natuur rondom Osnabrück of verken het Hollandse platteland op een nieuwe manier.

Op bezoek bij woestijnnomaden in Tunesië

Het Tunesische eiland Djerba in de Middellandse Zee staat bekend om een heerlijk klimaat, prachtige natuur en is rijk aan cultuur. Op Djerba bezoek je historische plekken zoals oude kerken en moskeeën, laat je verbazen over de grote hoeveelheid aan kruiden in de souks of kom tot rust uit in een oase. Tijdens een overnachting bij de bedoeïenen in een tentenkamp maak je nog beter kennis met de cultuur en geschiedenis van het eiland. De bedoeïenen leven in tenten in de woestijn en leiden een nomadisch bestaan. Zo kun je op een unieke manier het platteland van Tunesië beleven. Lees hier meer over Tunesië en Djerba

Veilig Djerba

Ervaar historie en ontspan in de natuur rondom Osnabrück

Osnabrück is een authentieke stad met een oud centrum en historische panden. De stad ligt middenin een natuurpark in een heuvelachtig gebied. Het hoogste punt is de Piesberg met 188 meter. Op de Piesberg breng je een bezoek aan het Museum Industriekultur Osnabrück in een voormalige steenkolenmijn. Er is een lift die je naar een mijngang van 300 meter lengte brengt waar je doorheen loopt en ziet hoe de kolen werden gedolven. Na een actieve dag ontspan je in het Nettebad en de Lomo Sauna. De sauna ligt aan een natuurpark en sommige sauna’s bieden een directe blik op het water waar nieuwsgierige eksters en meerkoeten hun nesten aan het bouwen zijn. De baden zijn prachtig en er is veel keus. Ga je voor de houtgestookte sauna, het zoutwater buitenbad of het natuurlijke koudwaterbad? Lees hier meer over een bezoek aan Osnabrück

Authentieke panden in Osnabrück

Ga met de fiets op roadtrip door Nederland

Ga met de fiets op pad en ontmoet bevers in het Nationale Park De Loonse en Drunense Duinen of ontdek de paarse heuvels van de Veluwe. Met de fiets kun je op eigen tempo deze routes verkennen. Geniet van het adembenemende uitzicht dat het Nationale Park De Loonse en Drunense Duinen biedt over de zandverstuivingen en naaldbossen. Of fiets door het afwisselend rijk landschap van de Veluwe en ontdek leer ook meer over de geschiedenis op Kasteel Ruurlo. Dit kasteel behoort tot een van de mooiste kastelen van Nederland en is het decor van groot modern realistisch kunstenaar Carel Willink. Logis Hotels biedt uitstekende mogelijkheden om je fietstocht te combineren met culinair genieten of een heerlijke overnachting. Lees hier meer over deze 2 fietsroutes in Nederland

Comments are closed.