Osnabrück

Osnabrück ofwel stad van de vrede, ligt in de Duitse deelstaat Niedersachsen. De gemeente Osnabruck en Osnabrücker Citymarketing e.V.zorgen zij dat Nederlandse toeristen meer te weten kunnen komen over deze authentieke stad. Osnabruck is de op 2 na grootste stad van Nedersaksen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is de stad zwaar getroffen door bombardementen. Alleen in het oude centrum vind je dan ook nog historische panden en de oude pleinen, Markt en Domhof.

Authentieke panden in Osnabrück

Authentieke panden in Osnabrück

Reizen naar Osnabrück

Met de auto is Osnabrück het beste bereikbaar. De stad ligt direct aan de snelweg A30/E30. In de binnenstad van Osnabrück geldt een milieuzone, dus controleer vooraf of je een sticker nodig hebt om de umweltzone met jouw auto in te mogen rijden.

Bezienswaardigheden in Osnabrück

Osnabrück is de enige grote stad die middenin een natuurpark ligt. En dat merk je aan de frisse schone lucht in het centrum. Het heuvelachtige gebied is al goed zichtbaar als je met de auto richting Osnabrück rijdt. Het hoogste punt is de Piesberg met 188 meter.

 

Ontvang gratis leuke Duitsland activiteiten

Je kunt meer handige Duitsland tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Duitsland plattegrond bij.

 

"*" geeft vereiste velden aan

 

Museum Industriekultur Osnabrück

Op de Piesberg breng je een bezoek aan het Museum Industriekultur Osnabrück in een voormalige steenkolenmijn. De toegang bedraagt €5 voor volwassen en €3 als je ook een kind bij je hebt. Het museum, bestaande uit 4 verdiepingen, vertelt over de geschiedenis van de kolenwinning, de zwarte diamant, en is nu industrieel erfgoed. Er staan 2 stoommachines die op verzoek in werking worden gesteld. De machines dateren uit 1849 en 1916. De eerste was in gebruik bij schnaps stokerij Goslin. Een mooi schouwspel zoals je hieronder kunt zien. De lift brengt je naar -4 waar je kunt zien hoe de kolen werden gedolven. Een mijngang van 300 meter brengt je naar de andere kant van het terrein. Regelmatig organiseert het museum evenementen en evenementen speciaal gericht op kinderen.

Wandel 300 meter onder grond

Wandel 300 meter onder grond

Kunt & Cultuur

Met de CityCard Osnabrück kun je meerdere musea in Osnabrück bezoeken. Tegelijkertijd is deze citypas ook geldig in het hele bus netwerk van de stad Osnabrück/Belm. Je koopt de CityCard Osnabrück bij de Tourist Information Osnabrück, scroll naar onderen voor het adres. Het Stadstheater, een gebouw in jugendstil stijl, dateert uit 1909 en biedt een bijzondere aanblik.

Stadstheater Osnabrück

Stadstheater Osnabrück

Nettebad

Het Nettebad en de Lomo Sauna in Osnabrück, wie kent het niet zou je bijna zeggen. Dit reusachtige complex bestaat uit een wedstrijdbad, een vrijetijdszwembad en de Lomo sauna & spa. De sauna ligt aan een natuurpark en sommige van de sauna’s bieden een directe blik op het water, nieuwsgierige eksters en meerkoeten die hun nest aan het bouwen zijn. Meerdere malen per dag zijn er gratis opgietingen. Het sauna complex heeft binnen en buiten sauna’s. Onze favoriet is het eerdergenoemde huisje dat uitkijkt op het meer. Maar ook de houtgestookte sauna, het zoutwater buitenbad en het natuurlijke koudwaterbad zijn niet alleen een lust voor het lichaam, ook oogstrelend mooi en goed onderhouden. Voor wie alvast een kijkje wil nemen is er een 360-graden inkijk mogelijk via de website.

Na een sauna gang is het heerlijk eten. In het restaurant lunch je van maandag tot vrijdag van 12:00-14:00 voor slechts €8,88.

Na een sauna gang is het heerlijk eten. In het restaurant lunch je van maandag tot vrijdag van 12:00-14:00 voor slechts €8,88.

Hotels in Osnabrück

Volgens Booking.com zijn er 39 hotels in Osnabrück. Ontdek de accommodatie mogelijkheden met deze tips en lees de persoonlijke hotel recensies van onze redactie.

 

Ontvang gratis een brochure per post over jouw Duitse vakantieregio

Je kunt nu gratis een Duitsland brochure aanvragen over jouw Duitse vakantieregio. De brochures worden per post opgestuurd. Dat betekent dat je met een paar dagen vakantievoorpret kunt hebben over bestemmingen in Duitsland zoals bijv. Nedersaksen, Baden-Württemberg, Beieren of Noordrijn-Westfalen. Kies jouw Duitse regio uit de lijst en vul je gegevens in om de brochure gratis te ontvangen.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

 

Romantik hotel Walhalla

Het 4-sterren hotel Walhalla, of officieel Romantik Hotel Walhalla ligt aan de rand van het centrum van Osnabrück. Een typisch en herkenbaar Duits pand dat al meer dan 325 jaar hotel is. Duitse vriendelijkheid, grote kamers en een heerlijk uitgebreid buffet ontbijt. Als de temperatuur het toelaat kun je op de binnenplaats op het terras eten en genieten van een groot glas bier of een glas wijn. Als het kouder is biedt de David Lounge een warme plek om binnen te ontspannen. Onze tip: vraag naar kamer 133. Het grote terras biedt uitzicht op de kerktoren van de binnenstad, zo ontwaak je in de ochtend met de vrolijke kerkklokken. Grote namen sliepen in dit hotel zoals Dalai Lama en Koningin Silvia uit Zweden.

Romantik Hotel Walhalla

Romantik Hotel Walhalla

Comfortabel bed

Kamer 133 heeft een eigen terras

Kamer 133 heeft een eigen terras

Het terras

Het terras

 

 

De overdekte binnenplaats

De overdekte binnenplaats

David Lounge

David Lounge

Eten en drinken in Osnabrück

Zoals een echte Duitse stad het betaamt vind je heerlijke restaurants in Osnabrück. Aan de rand van de oude binnenstad ligt onze favoriet, Osnabrücker Kartoffelhaus Dominikaner. Dit restaurant wordt sinds jaar en dag gerund door een familie met oog voor het milieu. Dus geen plastic tasjes om je eten mee naar huis te nemen, maar een verzoek een eigen tas mee te nemen. De gerechten zijn namelijk zo groot dat je het niet opkrijgt. Bijna elk gerecht komt heerlijk gegratineerd uit de oven. Er zijn ook vegetarische gerechten. Meer informatie op hun Facebook pagina. Op Google en TripAdvisor geven bezoekers van Osnabrücker Kartoffelhaus Dominikaner de beste review, gemiddeld 4,5 sterr.

Osnabrücker Kartoffelhaus Dominikaner

Bierstraße 38
49074 Osnabrück
Duitsland
Telefoon: +49541 21172
URL: https://www.facebook.com/1-Osnabrücker-Kartoffelhaus-110396079056290/

 

Kartoffelhaus

Kartoffelhaus

Interieur

De uitgebreide kaart van Kartoffelhaus

De uitgebreide kaart

Cafe-Restaurant am Rubbenbruchsee

Net buiten het centrum, vlak naast de snelweg vind je het landelijk gelegen restaurant Rubbenbruchsee. Dit etablissement kijkt uit over de Rubbenbruchsee, een groot meer. Je eet hier gebakken aardappel gerechten en vers gemaakte flammkuchen. Ook leuk met kinderen.

 

Ontvang gratis leuke Duitsland activiteiten

Je kunt meer handige Duitsland tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Duitsland plattegrond bij.

 

"*" geeft vereiste velden aan

 

Tips van het verkeersbureau van Osnabrück

Om je verblijf in Osnabrück goed te laten verlopen geeft het verkeersbureau jou de volgende 2 tips:

 

 

Verkeersbureaus en VVV’s in Osnabrück

Tourist Information Osnabrück und Osnabrücker Land

Bierstraße 22-23
49074 Osnabrück
Duitsland
Telefoon: +49541 323-2202


Twitter: twitter.com/StadtOsnabrueck
Facebook: facebook.com/StadtOsnabrueck
YouTube: youtube.com/user/StadtOsnabrueck
De VVV Osnabruck

De VVV Osnabruck

 

Neem contact op met Tourist Information Osnabrück en Osnabrücker Land

Met onderstaand formulier kun je contact opnemen met dit verkeersbureau. Vermeld altijd je e-mailadres of telefoonnummer zodat er contact met je opgenomen kan worden. Abonneer je ook op de nieuwsbrief om tips te ontvangen!

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Schrijf je vraag in het Engels.
Ik wil de nieuws updates van Verkeersbureaus.info ontvangen*

Kaart van Osnabrück