Vervoer in Minneapolis

vervoer-icoon-verkeersbureaus

Om je te verplaatsen in Minneapolis kun je gebruik maken van het uitstekende openbaar vervoer, waaronder het Light Rail systeem, een Nice Ride fiets huren of gewoon de benenwagen nemen. Het is uiteraard ook mogelijk om een auto te huren. Te voet kun je ook veel delen van de stad verkennen. Er is een voetgangersbrug dat aansluit op een netwerk van verschillende voetpaden die gebouwen met elkaar verbinden.

Skyway systeem

Skyway systeem

Rail Transit in Minneapolis

Rail Transit in Minneapolis

Vliegen naar Minneapolis

Met Delta Airlines vlieg je 3 keer per dag rechtstreeks op Minneapolis (MSP), dat ook vaak de eerste stop in de USA is. Met onze koninklijke airline KLM vlieg je 3x per week op maandag, woensdag en zaterdag naar Minneapolis-St. Paul. De KLM vluchten vertrekken om 09:35 uur en landen 11:20 op MSP airport. De terugvlucht vertrekt om 14:50 (CDT/CST) en landt om 05:50 in de ochtend op Schiphol. Je kunt kiezen voor Economy, Economy comfort of Business class in de Airbus A330 waar KLM mee vliegt.

Dit zijn de hotspots van Minneapolis

Download nu handige tips over Minneapolis. Alleen vandaag gratis te downloaden!
  • Hidden

 

Met alles wat de stad biedt en natuurlijk de Mall of America, is Minneapolis meer dan een tussenstop. De moeite waard om wat langer te blijven! Vind voordelige vluchten naar Minneapolis met Skyscanner

 

 

Met de auto

Huur altijd een auto voor Minneapolis vooraf of tijdens je trip, vanuit Nederland, dan ben je voordeliger uit. Huur bijvoorbeeld voordelig een auto in Minneapolis bij onze partner. Onze huurauto partner heeft voordelige tarieven voor Minneapolis. Bereken direct de huurprijs voor jouw auto.

Touroperators

Er zijn veel touroperators die Minneapolis in hun aanbod hebben, als stedentrip of als onderdeel van een rondreis. Je kunt o.a. terecht bij American Vacation, Doets Reizen, America Travel Guide of GoAmerika.

Schoolbus in Minneapolis

Schoolbus in Minneapolis

Fietsen met de burgermeester

Fietsen is ook aan te raden in Minneapolis. Het is een fietsvriendelijke stad en niet voor niets fietste Floortje Dessing van 3 OpReis een aantal jaar geleden een rondje met de burgermeester van deze metropool. Bekijk het filmpje.

 

Nice Ride in Minneapolis

Nice Ride in Minneapolis

Nice Ride, het fietssysteem van Minneapolis

Nice Ride, het fietssysteem van Minneapolis