Ka(a)steelconcert Phion op Rosendael

Componisten en kazen hebben meer gemeen dan je op het eerste oog zou denken. Het schijnt zo te zijn, dat kazen anders gaan smaken door muziek. Misschien klinkt de muziek dan ook wel anders met kaas?

Doorwerth & Rosendael

Geldersch Landschap & Kasteelen en Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel, organiseren 15 & 16 juni twee concerten op respectievelijk kasteel Doorwerth & kasteel Rosendael. Op kasteel Rosendael zal de prachtige Torenzaal decor zijn van dit bijzondere concert.

 

 

Kaas

Door kaas als rode draad door het programma te laten lopen, komt het ensemble van Lea & Friends op een zeer gevarieerde combinatie van werken. Deze stukken worden niet vaak zo naast elkaar gespeeld en dat maakt deze ochtend uniek. Met een strijkkwartet en klarinet speelt het ensemble delen uit bekende klarinetkwintetten van Brahms en Mozart. In kleinere bezetting beluister je ook werken van onder andere Satie en Bononcini en (toepasselijk) Kortekaas. Het ensemble bestaat uit Bas Treub: viool, Inge Bergenhuizen: viool, Daria Ujejska: altviool, Inge Grevink: cello & Lea Hemmerlin: klarinet.

 

 

Wist je dat Kasteel Cannenburch samen met Kasteel Doorwerth en Kasteel Hernen ook in 2024 Kidsproof zijn? Kinderen betalen een lager entreetarief. En Museumjaarkaarthouders mogen gratis naar binnen op vertoon van hun pas.

Datum: Zondag 16 juni 2024. Aanvang: 11:00 uur. Torenzaal open vanaf 10:45 uur. Entree: € 25,00 per persoon. Reserveren noodzakelijk: glk.nl/rosendael.

Bekijk de locatie van Kasteel Rosendael

Op de kaart kun je precies zien waar kasteel Rosendael ligt. Plan direct je (fiets)route naar of rondom dit kasteel van Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK).

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.