Stap door het woelige verleden van kasteel Doorwerth

Doorwerth is getekend door haar verleden. Dit is op meerdere manieren te zien en ervaren als je weet hoe en waar te kijken. In april en mei komen de verhalen die zich rondom het kasteel afspeelden aan bod. Ook in het kasteel ervaren bezoekers het verleden wanneer ze de verhalen van de vroegere bewoners beluisteren.

September ’44

Deze wandeling met gids in de omgeving van kasteel Doorwerth kijkt terug naar het meest recente oorlogsverleden van het kasteel. Tijdens de slag om Arnhem en daarna is rond kasteel Doorwerth zwaar gevochten. Deze rondleiding brengt je langs opmerkelijke plekken uit de strijd en vertelt het verhaal aan de hand van foto’s en ooggetuigenverslagen.

Data: Zondag 5 mei, maandag 20 mei. Tijd: 14:00 uur (ticket scannen in het kasteel). Kosten: volwassenen € 6,00 kind en/of donateur € 5,00.

Ommetje rond het kasteel

Tijdens een ommetje rond het kasteel vertelt de gids over het kasteel, haar illustere bewoners en het landgoed door de eeuwen heen. De rondleiding duurt circa 1 uur en is ook zeer geschikt voor bezoekers die het kasteel niet kunnen bezoeken omdat ze een rolstoel, rollator of scootmobiel gebruiken. Data: Zaterdag 6 april, zaterdag 11 en 25 mei. Tijd: 14:00 uur. Kosten: volwassenen € 6,00 kind en/of donateur € 5,00.

 

 

Toevallige ontmoetingen is een maandelijks terugkerend fenomeen op kasteel Doorwerth. Dan komen de vroegere bewoners tot leven en vertellen zij hun verhaal. Maak het ook mee op zondag 28 april en zondag 26 mei. Geen extra kosten.
Kasteel Doorwerth is 6 dagen in de week geopend van 11:00 – 17:00 uur. Meer informatie, overige data en reserveren tickets: www.glk.nl/doorwerth

 

 

Wist je dat Kasteel Cannenburch samen met Kasteel Doorwerth en Kasteel Hernen ook in 2024 Kidsproof zijn? Kinderen betalen een lager entreetarief. En Museumjaarkaarthouders mogen gratis naar binnen op vertoon van hun pas.

Bekijk de locatie van Kasteel Doorwerth

Op de kaart kun je precies zien waar kasteel Doorwerth ligt. Plan direct je (fiets)route naar of rondom dit kasteel van Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK).

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.