De meivakantie vier je dit jaar het beste op kasteel Doorwerth

Kasteel Doorwerth is de place-to-be tijdens de meivakantie! Een mooi programma aan activiteiten staat weer klaar voor bezoekers van alle leeftijden. Een dagje uit naar het kasteel wordt een dag om te onthouden! Kom het zelf beleven en bezoek het kasteel met of zonder één van de activiteiten.

Koningsdag gesloten

Op koningsdag is kasteel Doorwerth gesloten, maar op zondag 28 april compenseren we dat met één van de leukste belevingen die we bieden. Tijdens Toevallige Ontmoetingen lijkt het net of de vroegere bewoners weer tot leven zijn gekomen. Beleef het mee en kom tussen 11:00 – 17:00 uur om ze te ontmoeten. Tijdens de meivakantie zijn we ook op maandag 29 april geopend van 11:00 – 17:00 uur. Entree: Volwassenen € 14,50. Kind 4 t/m 18 jaar € 5,00. Museumkaarthouders en Donateurs gratis.

Kindervermaak en theater

Wie graag ridder wordt komt op woensdag 1 mei naar het kasteel. Op ontdekkingstocht door het kasteel leer je aan de hand van vragen en opdrachten meer over het leven op het kasteel. En heb je het geheime wachtwoord gekraakt, dan slaat de enige echte Ridder Corneel je tot ridder voor het leven. Entree: Volwassenen € 14,50. Kind Ridderproef 4 t/m 18 jaar € 8,00. (Kind) Museumkaarthouder en Donateur € 3,00. Tijd: 11:00 – 17:00 uur. Reserveren aangeraden: www.glk.nl/doorwerth.

Op donderdag 2 mei verjaagt professor Bombastix de draak van Doorwerth. Deze draak woont al eeuwen lang op het kasteel. Meestal geen probleem hoor, want hij ligt altijd te slapen. Maar de laatste tijd wordt hij overdag wel eens wakker en dan schrikken de bezoekers. De slimme Professor Bombastix maakt samen met de kinderen een toverbrouwsel om het draakje weer in slaap te brengen. Deze voorstelling is geschikt voor alle leeftijden. Entree: Volwassenen €17,50. Kind 4 t/m 18 jaar € 8,00. (Kind) Museumkaarthouder en Donateur € 3,00. Tijd: 11:30 uur, 13:30 uur en 15:30 uur. Tickets zijn inclusief bezoek aan het kasteel. Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/doorwerth

Bombastix

5 mei op op kasteel Doorwerth

Op 5 mei sluiten we de meivakantie af met de rondleiding ‘September ’44’. Tijdens de slag om Arnhem en daarna is rond kasteel Doorwerth zwaar gevochten. Tijdens een speciale rondleiding loop je met de kasteelgids langs opmerkelijke
plekken uit de strijd en wordt het verhaal verteld aan de hand van foto’s en ooggetuigenverslagen. Entree: Volwassenen € 6,00. Kind t/m 18 jaar € 5,00. Tijd: 14:30 uur. Reserveren aangeraden: www.glk.nl/doorwerth

 

 

 

 

Wist je dat Kasteel Cannenburch samen met Kasteel Doorwerth en Kasteel Hernen ook in 2024 Kidsproof zijn? Kinderen betalen een lager entreetarief. En Museumjaarkaarthouders mogen gratis naar binnen op vertoon van hun pas.

Bekijk de locatie van Kasteel Doorwerth

Op de kaart kun je precies zien waar kasteel Doorwerth ligt. Plan direct je (fiets)route naar of rondom dit kasteel van Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK).

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.