Tips voor een betoverend bezoek aan deze kerstmarkten

De dagen worden korter en de temperaturen dalen. Het is duidelijk: de winter kondigt zich aan en dat betekent dat het ook weer tijd is voor kerstmarkten. Dompel jij je in de laatste maand van het jaar het liefste helemaal onder in de kerstsferen? Of ben je op zoek naar unieke cadeaus voor onder de kerstboom? Bezoek dan een van de kerstmarkten in Duitsland of België.

Kerstmarkt in Karlsruhe

Kerstmarktengids

Stedentripplatform CityZapper publiceert ieder jaar een kerstmarktengids met de leukste tips voor je kerstmarktentrip. Dit jaar zet CityZapper maar liefst 8 bestemmingen die je niet mag missen in de schijnwerpers. Ook is er een bonustip voor avonturiers die zich graag laten verrassen!

 

 

Hannover: winterplezier voor de hele familie

​In Hannover is de Altstadt (historische binnenstad) ieder jaar het decor van een sfeervolle middeleeuwse kerstmarkt en een Fins kerstdorp. Voor het centraal station vindt dit jaar voor het eerst het Roncalli Kerstdorp plaats, met dagelijkse lichtshows op de gevel van het station. Ook staan de Christmas Garden en het Weihnachtscircus (kerstcircus) op de agenda; echte aanraders voor families met kinderen. De kerstmarkten in Hannover vinden plaats van 27 november 2023 t/m 30 december 2023.

Foto: Wikimedia Commons

Frankfurt: lokale kerstspecialiteiten

Frankfurt staat bekend als de moderne metropool aan de Main, maar wordt in december gehuld in een traditioneel kerstjasje. Geniet van glühwein op de Römerberg of drink de lokale Frankfurter Apfelwein (appelwijn). Trek er zeker ook op uit in de omgeving, FrankfurtRheinMain. Hier vind je pittoreske steden als Aschaffenburg en Hanau waar ook kerstmarkten plaatsvinden. De kerstmarkten in Frankfurt vinden plaats van 27 november 2023 t/m 21 december 2023.

Dresden: romantisch genieten

​Hoewel Dresden in ieder jaargetijde een prachtige bestemming is, wordt daar in de adventsperiode nog een schepje bovenop gedaan met de romantische kerstmarkten. Bezoek de Striezelmarkt, de oudste kerstmarkt van Duitsland, of beleef een middeleeuws sprookje in de binnentuin van het Residenzschloss. Vergeet ook zeker niet om de traditionele Stollen te proeven. Dit is de bestemming bij uitstek voor lovebirds. De kerstmarkten in Dresden vinden plaats van 30 november 2023 t/m 7 januari 2024.

Leipzig: muzikaal genieten

​Wie aan Leipzig denkt, denkt ongetwijfeld aan bekende componisten als Bach en Wagner. Leipzig heeft een rijke muziekgeschiedenis en vandaag de dag speelt muziek nog steeds een grote rol in de stad, ook in de periode voor kerst! Woon dus ook zeker een concert bij als je hier de gezellige kerstmarkten bezoekt. Leipzig is ook dé kerstbestemming om te winkelen. De indrukwekkende passages zijn namelijk allemaal prachtig versierd. De kerstmarkten in Leipzig vinden plaats van 28 november 2023 t/m 23 december 2023.

De kerstmarkt in Leipzig

De kerstmarkt in Leipzig

Karlsruhe: kerstmarkten en ijspret

​Ook in Karlsruhe wordt de adventsperiode goed gevierd. Centraal punt is de kerstmarkt op de Marktplatz en Friedrichsplatz waar je in het glühweinbos geniet van deze warme drank. Voor extra winterpret bind je de ijzers onder en schaats je een rondje (of twee) met het imposante kasteel van de stad als achtergrond! De kerstmarkten in Karlsruhe vinden plaats van 28 november 2023t/m 23 december 2023.

Düsseldorf: themamarkten aan de Rijn

​Als het op kerstmarkten aankomt is dit misschien wel de bekendste bestemming voor Nederlanders. Die populariteit is niet voor niets: in de adventsperiode vind je in Düsseldorf maar liefst zes aaneengesloten kerstmarkten in het centrum van de stad. Iedere markt heeft zijn eigen thema, waardoor je hier je ogen uitkijkt bij de veelzijdigheid aan kraampjes. De kerstmarkten in Düsseldorf vinden plaats van 23 november t/m 30 december 2023.

Münster: knus en gezellig

​De oude binnenstad van Münster vormt een prachtig decor voor de zes kerstmarkten die hier plaatsvinden. Slenter door de feestelijk versierde stad en breng een bezoek aan de verschillende kerstlocaties. Proef van lokale lekkernijen bij de verschillende kraampjes en doe hier unieke kerstaankopen voor onder de boom. De kerstmarkten in Münster vinden plaats van 27 november 2023 t/m 23 december 2023.

Antwerpen: winterpret, winkelen en muzikale verwondering

​Ook in België kan je perfect in de kerststemming komen. Op maar liefst zeven pleinen in Antwerpen word je getrakteerd op winterse gezelligheid. Ook vind je hier verschillende winterbars waar je kunt opwarmen na een dag plezier in de kou. Zoals we van Antwerpen gewend zijn, kun je hier ook geweldig shoppen, in december is er elke week koopzondag! Het evenement ‘Winter in Antwerpen’ vindt plaats van 8 december 2023 t/m 7 januari 2024.

 

 

Een verrassingstrip naar kerstmarkt onbekend met Bebsy

Laat jij je graag verrassen? Dan is de nieuwste toevoeging aan het aanbod van Bebsy echt iets voor jou. Deze reisorganisatie biedt sinds dit jaar verrassingstrips naar verschillende kerstmarkten aan. Je boekt een hotel en treinreis en laat de keuze van de bestemming over aan het team van Bebsy. Je hoort pas een paar dagen van tevoren waar je heen gaat. Laat je verrassen en betoveren! Via reisorganisatie Bebsy kan je ook kerstreizen boeken (inclusief hotel en treinreis) naar de genoemde bestemmingen. Plan je kerstmarktavontuur met deze tips en laat je betoveren door de feestelijke sfeer op deze prachtige locaties.

 

Ontvang gratis de leukste Kerstmarkt tips

Je kunt een seintje krijgen als er nieuwe Kerstmarkten bekend zijn. Via e-mail houden we jou op de hoogte van kerstmarkt nieuws.

 

"*" geeft vereiste velden aan

 

Op sommige data gelden er afwijkende openingstijden of zijn kerstmarkten gesloten. Dit staat vermeld in de kerstmarktengids. Raadpleeg de websites van organisatoren voor de meest actuele informatie. ​

 

 

Comments are closed.