Baden-Württemberg

Baden-Württemberg is een deelstaat gelegen in het zuidwesten van Duitsland en is een van de grootste deelstaten van Duitsland. 

Liebliches Taubertal

Ontdekt het Liebliches Taubertal in Duitsland. Met adressen van de VVV voor fiets- en wandeltochten.

Noordelijke Zwarte Woud

Ontdek betrouwbare toeristische tips van VVV en Verkeersbureaus Nördlicher Schwarzwald. Vind inspiratie voor je Dutisland vakantie & reis.

Weil am Rhein

VitraHaus

Alle toeristische informatie over Weil am Rhein vind je hier. Bezoek het Vitra Design Museum of de Drielandenbrug van Weil am Rhein.

Zwarte Woud

Regio en Verkeerbureaus en VVV informatie van Zwarte Woud in Europa. Alle Zwarte Woud informatie op verkeersbureaus.info.

Reizen naar Baden-Württemberg

De grootste steden zijn Mannheim, Karlsruhe, Freiburg en Heidelberg en Stuttgart. Kastelen en burchten, hoge bergen en diepe valleien, dichte bossen en uitgestrekte weiden kenmerken het landschap. Mede daardoor is deze vakantiebestemming bij uitstek geschikt voor de sportieve reiziger. Blijf op de hoogte van Baden-Württemberg.

Bodensee

Ondanks dat het een zee wordt genoemd is de Bodensee in werkelijkheid een enorm zoetwatermeer. Het meer ligt in 3 landen: Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Met een lengte van 63 kilometer en een breedte van 14 kilometer is het het grootste meer van Duitsland. In de zomermaanden leent het meer zich erg goed voor waterrecreatie. Er zijn verschillende zwemgelegenheden te vinden en het is zelfs mogelijk om er te duiken. Ook op het land kun je je helemaal uitleven met allemaal activiteiten. Je kunt er fietsen huren en ook voor wandelaars zijn er leuke wandelroutes. Voor meer informatie over fiets- en wandelroutes kun je terecht bij het Verkeersbureau van Baden-Württemberg.

Zwarte Woud

Het Zwarte Woud ligt op ongeveer 5 uur rijden van de Nederlandse grens en is een ideale vakantiebestemming in zowel de zomer- als de wintermaanden. In de zomermaanden is het gebied met een temperatur 4-5 graden hoger dan in andere regio’s in Duitsland een uitstekende bestemming voor mooie wandelingen, mountainbike- en fietstochten. In de wintermaanden kunt u er rodelen, langlaufen, skiën en snowboarden. Vooral voor de beginnende skiër en snowboarder is het Zwarte Woud met z’n brede pistes en niet te steile hellingen een geschikt skigebied. Via het verkeersbureau Baden-Württemberg of het lokale VVV kantoor kun je meer informatie vinden over de zomer- en winteractiviteiten.
camper-baden-wurttemberg-3

 

Ontvang gratis leuke Duitsland activiteiten

Je kunt meer handige Duitsland tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Duitsland plattegrond bij.

 

"*" geeft vereiste velden aan

 

Friedrichshafen

Friedrichshafen ligt aan het Bodenmeer. In de stad worden regelmatig internationale beurzen en congressen georganiseerd die zich met name richten op watersport- en vrijetijdsbeurzen. Het beursterrein Messe beschikt over tientallen congreszalen en het congrescentrum “Graf-Zeppelin-Haus” wordt beschouwd als een van de mooiste en modernste congrescentra van Duitsland.

 

 

De stad is ingericht op de velen zakenmensen die jaarlijks op de beurzen en congressen afkomen en er zijn hotels in Friedrichshafen te vinden zowel in het low-budget als in het luxere segment. Verschillende luchtvaartmaatschappijen zoals Lufthansa, Austrian Airlines en Air Berlin bieden dagelijks vluchten aan naar Friedrichshafen.

 

Ontvang gratis een brochure per post over jouw Duitse vakantieregio

Je kunt nu gratis een Duitsland brochure aanvragen over jouw Duitse vakantieregio. De brochures worden per post opgestuurd. Dat betekent dat je met een paar dagen vakantievoorpret kunt hebben over bestemmingen in Duitsland zoals bijv. Nedersaksen, Baden-Württemberg, Beieren of Noordrijn-Westfalen. Kies jouw Duitse regio uit de lijst en vul je gegevens in om de brochure gratis te ontvangen.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

 

4 Tips van het verkeersbureau van Baden-Württemberg

Om je verblijf in Baden-Württemberg goed te laten verlopen geeft het verkeersbureau je de volgende 4 tips:

  • Op Booking.com vind je voordelige en goede hotels in Friedrichshafen
  • Voor meer informatie over campings in Baden-Württemberg kijk op eurocampings.nl
  • Steeds meer Duitse steden weren milieu-onvriendelijke auto’s. Met een Duitse Milieusticker voor stadscentra Duitsland heeft u wel toegang tot de steden en die kunt u vooraf bestellen
  • Ga je wandelen of fietsen in de bergen neem dan een EHBO set mee
  • Ga op stedentrip naar Karlsruhe

 

 

 

Verkeersbureaus en VVV’s in Baden-Württemberg

Tourismus Marketing GmbH Baden-Württemberg

Esslinger Straße 8
70182 Stuttgart
Duitsland
Telefoon: +49711238580

Twitter: twitter.com/visitbawu

Facebook: facebook.com/visitbawu
YouTube: youtube.com/user/UrlaubslandBW
Pinterest: pinterest.com/visitbawu
Instagram: instagram.com/visitbawu/

 

Neem contact op met Tourismus Marketing GmbH Baden-Württemberg

Met onderstaand formulier kun je contact opnemen met dit verkeersbureau. Vermeld altijd je e-mailadres of telefoonnummer zodat er contact met je opgenomen kan worden. Geef je direct op om lokale tips te ontvangen!

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Schrijf je vraag in het Engels.
Ik wil graag Nederlandstalige tips over Baden-Württemberg ontvangen*

Kaart van Baden-Württemberg

Op de plattegrond van Baden-Württemberg vind je alle bezienswaardigheden en de genoemde activiteiten. Met de kaart van Baden-Württemberg plan je jouw bezoek aan de regio Baden-Württemberg makkelijker.