10 unieke Minneapolis Park-functies die je moet kennen

Met 180 prachtige parken heeft Minneapolis terecht zijn reputatie als stad van nature verdiend. Veel mensen zijn bekend met de Minneapolis Sculpture Garden, Theodore Wirth Park en Minnehaha Falls Regional Park als toeristische – en plaatselijk geliefde – plekken in het parksysteem. Wat Minneapolis echter echt onderscheidt, zijn de uitzonderlijke en diverse voorzieningen die de parken bieden, waarvan er vele bezoekers kunnen verrassen.

Hier zijn de top 10 unieke kenmerken van Minneapolis Parks waarvan je nu nog niets weet, maar die je wel zou moeten kennen:

1. Nieuw Bde Maka Ska-paviljoen met Jamaicaanse Pimento-keuken en inheemse kunst

De meest verwachte verandering in de Minneapolis-parken is de wederopbouw van het Bde Maka Ska-paviljoen. De bootlancering is in juli heropend en de toegankelijke badkamers voor alle geslachten die het hele jaar door geopend zijn, zullen in augustus worden geopend, terwijl de rest in september wordt verwacht. De voltooide structuur zal onderdak bieden aan Pimento Jamaican Kitchen, een restaurant in Black-eigendom van de door James Beard erkende eigenaar Tomme Beevas, een speelruimte en zitplaatsen buiten. Daarnaast zal het paviljoen worden versierd met een muurschildering gemaakt door opkomende inheemse kunstenaars en mentoren om inheemse en inheemse verhalen in de gemeenschap te laten zien.

2. De Trailhead brengt het beste ter wereld naar boven

De Trailhead, gelegen in Theodore Wirth Regional, is het hele jaar door een knooppunt voor buitenplezier met een scala aan activiteiten zoals snowtubing, fietsen met dikke banden, off-road fietsen, skijoring, snowtubing en snowboarden. Het park staat vooral bekend om het langlaufen, en de Loppet Cup zal de beste atleten ter wereld hierheen brengen voor de eerste wereldbekerwedstrijd die in februari 2024 op Amerikaanse bodem in 20 jaar wordt gehouden.

3. Neem een baantje in een natuurlijk zwembad

Bezoekers kunnen de zomerse hitte verslaan en een duik nemen in het natuurlijke zwembad van Webber Park, het eerste openbare natuurlijke zwembad van Noord-Amerika dat door een natuurlijk filtersysteem loopt en gratis te bezoeken is.

4. Jeu de boules op de rivier

Met een prachtig uitzicht op St. Anthony Falls en de Stone Arch Bridge, beschikt Water Works in Mill Ruins Park verrassend genoeg over ruimte om jeu de boules te spelen langs de rivier de Mississippi. Na een wedstrijd kunnen bezoekers een plekje op de patio bemachtigen bij het James Beard Award-winnende 2022 (nationaal) Best New Restaurant, Owamni van de Sioux Chef, om te blijven genieten van het uitzicht met de moderne Indiaanse keuken. Andere Minneapolis-parken met jeu de boulesbanen zijn Beltrami en Linden Hills.

5. Grote rondes cirkelen rond de stad

Bezoekers kunnen de allure en natuurlijke schoonheid van Minneapolis verkennen via de Grand Rounds National Scenic Byway. Grand Rounds verbindt de rivier de Mississippi met Minnehaha, de Chain of Lakes en meer en omcirkelt de stad met 102 mijl (51 mijl fietsen, 51 mijl lopen) aan paden, verdeeld over zeven segmenten. De schilderachtige zijweg is al meer dan een eeuw het meest vooraanstaande stedelijke parkwegennet en beslaat meer dan 4.600 hectare.

6. Discgolf natuurlijk

Discgolf is een vliegende schijfsport, voorheen bekend als frisbeegolf. Het uitgangspunt van het spel is vergelijkbaar met traditioneel golf. Het doel is om een schijf naar het doel te gooien, ook wel een basket genoemd, en opnieuw te gooien vanaf de plek waar je schijf landt totdat je de basket bereikt. Voor doorgewinterde discgolfspelers of beginners bieden Theodore Wirth Park, Fort Snelling Golf Club en Minnehaha Regional Park elk een geweldige baan in een prachtige omgeving.

 

 

7. Kom samen met de natuur

Ontsnappen naar Lyndale Peace Garden biedt bezoekers een pittoresk, sereen toevluchtsoord in Minneapolis. De charme van de tuin wordt verfraaid door bouwwerken met Japanse invloeden, zoals ‘The Spirit of Peace’, de Japanse yatsu-hashi-kronkelige padbrug en een vredespaal gewijd aan vrede tussen naties. Eloise Butler Wildflower and Bird Sanctuary herbergt meer dan 600 plantensoorten en 130 vogelsoorten in het Theodore Wirth Regional Park. Activiteiten zoals vogels kijken, moerastochten en tuinwandelingen zijn beschikbaar, evenals een nabijgelegen Quaking Bog.

8. Probeer cricket en rugby

Internationale sporten hebben een thuis in de parken van Minneapolis. Cricketvelden in Bryn Mar Meadows Park en Bohannon en een rugbyveld in Columbia Park bieden unieke ervaringen voor liefhebbers. (Het veld van Bryn Mar Meadows Park is momenteel in aanbouw en zal in de herfst van 2024 heropenen.)

9. Boog je bogen

Voor huidige boogschutters of mensen die graag pijl en boog willen leren gebruiken, bieden Edward C. Soloman Park, Minneapolis Chain of Lakes Regional Park en Columbia Park allemaal boogschietbanen waar u kunt richten.

 

 

10. Ontdek meer met een online openbare kunsttour

Minneapolis Parks biedt nu een vernieuwde online openbare kunsttour aan, waarbij een scala aan kunstwerken op openbaar terrein in de stad wordt getoond. Met zeven gratis samengestelde rondleidingen en geografische gidsen voor openbare kunst kunnen bezoekers een verrijkende reis maken door de boeiende openbare kunstscène van de stad met behulp van een mobiel apparaat.

Voor meer dingen die u kunt doen en zien in de Minneapolis-parken, kun je hier terecht.

 

 

 

 

 

Comments are closed.