Reizend restaurant De Maaltuin strijkt voor het eerst neer in een klooster

Vanaf vandaag 12 oktober bezoek je pop-up restaurant De Maaltuin in het indrukwekkende klooster van Buitenplaats Doornburgh in Maarssen. Een plek met een rijke geschiedenis, die De Maaltuin maar al te graag met haar gasten deelt. De bijzondere avond bestaat uit een 5-gangen diner met bijpassende wijnen en een ‘beleving’ die de verhalen van de locatie en haar geschiedenis vertelt.

Een oase van rust

Op slechts een half uurtje fietsen van het centrum van Utrecht ligt de prachtige Buitenplaats Doornburgh aan de Vecht. Hier vind je priorij Emmaus, een bijzonder klooster. Ontworpen en gebouwd in 1966 door Jan de Jong, volledig volgens de Bossche School stijl. In het klooster lijkt de tijd te hebben stilgestaan, veel originele elementen zijn bewaard gebleven. De Jong had één doel: het creëren van ritme, zodat er ruimte is voor innerlijke rust en bezinning. Dit is dan ook de rode draad van deze editie van De Maaltuin. Van de kapel tot aan de keuken, overal in het klooster zie je deze visie terug. De vele kamers en gangen werden volgens De Gulden Snede ontworpen en zelfs de kleine steentjes in de vloer werden bewust uitgekozen. De zusters liepen namelijk altijd op slofjes, waardoor er tijdens een wandeling door de gangen constant bepaalde drukpunten in hun voeten werden geactiveerd. Gasten van De Maaltuin worden uitgedaagd om de stoute schoenen uit te trekken en zich volledig over te geven aan het ritme en de rust van priorij Emmaus.

 

 

Een menu met een verhaal

De Maaltuin is meer dan alleen een wandeling maken door het klooster en luisteren naar de verhalen over deze plek. De Maaltuin trakteert haar gasten op een bijzonder 5-gangen diner, waarbij chef Paul Oldemenger zich volledig laat inspireren door de locatie en haar verhalen. Het menu blijft nog even geheim, maar je kunt in ieder geval rekenen op heerlijke gerechten, bomvol lokale- en seizoensproducten. In de zogenaamde refter van het klooster, waar de zusters vroeger ook hun maaltijden nuttigden, strijken de gasten neer voor het diner aan lange tafels. De Maaltuin bootst dit gezusterlijke leven na: een avond gezamenlijk eten, om zo een moment van verbinding en samenzijn te creëren.

46″ class=”alignnone size-full wp-image-182384″ />

Over De Maaltuin

De Maaltuin vertelt graag onvertelde verhalen. Zo laat ze haar gasten op verrassende wijze kennis maken met deze unieke locatie. Voor deze editie is de hulp van zuster Monica ingeschakeld die als één van de laatste zusters het klooster nog bewoonde. Mede dankzij de verhalen van zuster Monica weet De Maaltuin ervoor te zorgen haar gasten een onvergetelijke avond te bezorgen! Elke editie van De Maaltuin is uniek en blijft een verrassende beleving waar je steeds opnieuw naar toe kunt gaan. Je bezoekt De Maaltuin op Buitenplaats Doornburgh vanaf 12 oktober op 7 november op donderdag tot en met zondag.

 

 

Uitgelezen? Ontdek de toeristische tips voor Maarssen van dit moment.