Het is weer oogstfeest op kasteel Doorwerth

De geur van appeltaart en pompoensoep hangt in de lucht; de herfst is in aantocht! Op het binnenhof van kasteel Doorwerth wordt het oogstfeest gevierd op zondag 24 september 2023. Een gezellige markt waar de moestuinvrijwilligers en kraamhouders eigen (h)eerlijke oogst en zelfgemaakte producten verkopen.

Oogsttijd in de moestuin

In de kelders van het kasteel liggen verschillend gekleurde pompoenen al te wachten op deze dag. Ook appels, kweeperen en mispels zijn gekist en staan klaar voor de verkoop. Na al dit harde werk vieren we het oogsten uitbundig met het jaarlijkse Oogstfeest. Zo laat kasteel Doorwerth trots de mooiste producten uit zijn historische moestuin zien. Rondleidingen door de moestuin zijn gratis en elk uur tussen 12:00 en 15:00 uur.

 

 

Kraampjes op het binnenhof

Een gezellige hoeveelheid kraampjes biedt oogst uit de boomgaard en moestuin en lekkere eetbare producten. Ook andere partijen hebben die dag hun kraam gevuld met onder andere biologische wijnen, jams, chutneys, sauzen, kazen, azijn, producten van wol, hartige taarten en nog veel meer.

Muziekcollectief Crossover

De 21 koppige bigband Crossover uit Oosterbeek speelt uit een breed repertoire van funk-, soul-, jazz- en popmuziek. Neem een kleedje mee om dit concert zittend te beluisteren en geniet tegelijk van de heerlijkheden die de markt biedt. Crossover speelt op het grasveld tussen 14:00 en 17:00 uur verschillende blokken uit het repertoire.

Terug in de tijd

Maak de dag compleet met een bezoek aan het kasteel waar bezoekers zomaar één van de vroegere bewoners tegenkomen. Deze ‘toevallige ontmoetingen’ maken een kasteelbezoek extra bijzonder. Voor kinderen zijn er 2 leuke speurtochten in het kasteel. Deze koop je bij de entreebalie voor € 2,00.

Praktische informatie

Datum: Zondag 24 september. Tijd: Markt en kasteel zijn geopend van 11.00-17.00 uur.. Entree markt binnenplaats: € 2,00. Entree kasteel: oogstfeest + kasteelbezoek € 12,00 kinderen € 7,00 museumkaarthouders en donateurs € 2,00 www.glk.nl/doorwerth. Parkeertarief: € 2,00 per auto.

 

 

Bekijk de locatie van Kasteel Doorwerth

Op de kaart kun je precies zien waar kasteel Doorwerth ligt. Plan direct je (fiets)route naar of rondom dit kasteel van Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK).

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.