Dit zijn de mooiste stranden van Turkije

Met regen en alsmaar frisse dagen in ons land is er een run op last minute zonvakanties. Met de Egeïsche westkust en de Turkse Rivièra aan de zuidelijke Middellandse Zeekust herbergt Turkije de mooiste zandstranden ter wereld voor een gegarandeerd zonovergoten vakantie

In de zomermaanden tonen de Turkse stranden zich in een kleurenpalet van blauw en groen. Ideaal voor een relaxvakantie met alle ruimte voor ontspanning en diverse buitenactiviteiten. De ongerepte blauwe vlag-stranden liggen nabij het erfgoed van ‘s werelds meest invloedrijke beschavingen en je geniet er van hoogstaande gastronomie, wijngaardroutes en heerlijke Turkse wijnen.

 

 

Turkse Rivièra: Dromen bestaan

De provincie Antalya, in het hart van de Turkse Rivièra, is een topvakantiebestemming vanwege de vele historische bezienswaardigheden, variërend van Aspendos tot Myra en Side tot Perge. Langs de lange kustlijn schitteren de turquoise wateren, liggen serene baaien en beleef je sportieve activiteiten. Vrijwel elke afslag voert hier naar een ander strand. Er zijn hier niet minder dan 231 Blauwe Vlag-stranden, een internationale milieucertificering voor ongerepte en veilige stranden. Sommige stranden zijn kilometers lang, andere zijn verborgen juweeltjes tussen bergen en aan baaien, zoals Kaputaş. Met zijn witte zandstrand en turquoise zee is Kaputaş aan de Kaş-Kalkan Road adembenemend mooi en uitgeroepen tot een van de 50 mooiste stranden ter wereld. Andrea Doria Bay, genoemd naar de gelijknamige Genuese admiraal, ligt tussen Finike en Demre.

Het is een van de meest fascinerende stranden van Antalya. Dit pittoreske strand is omgeven door rotsen, maquis (een biotoop met mediterrane struiken) en wilde olijven. Het wordt frequent bezocht door zeeschildpadden en mediterrane monniksrobben. Patara Beach, met 14 km het op een na langste strand van Türkiye, ligt ook in de provincie Antalya. Dit prachtige strand is in de periode 15 mei-15 september een van de belangrijkste broedgebieden van zeeschildpadden in Türkiye.

Bodrum: Duizend en één tinten blauw

De regio Bodrum is een van de meest populaire vakantiebestemmingen aan de Turks Egeïsche kust. Dankzij de kraakheldere zee, de goudkleurige zandstranden en adembenemende kustlijn beleven zon- en zeeliefhebbers hier de perfecte zomervakantie. Gümbet Beach, niet ver van het stadscentrum van Bodrum, schotelt zijn gasten een zee met verschillende blauwtinten voor, met keuze uit boottochten, watersporten, scuba diving en snorkelen.

 

 

Bitez Beach is ideaal om te zwemmen en andere wateractiviteiten te ondernemen. Naast het brede zandstrand en de adembenemende vergezichten, wordt heeft dit strand een rijke schakering aan prima beach cafés en restaurants.
Göltürkbükü Beach, gelegen in het hart van Bodrum’s favoriete vakantieregio Türkbükü, is een van de levendigste delen van de regio. Dankzij de hoogwaardige beach clubs is dit dé plek voor een luxe strandervaring.

 

Dit zijn de hotspots van Turkije

Ontvang nu handige tips over Turkije. Alleen vandaag ontvang je deze gratis!

"*" geeft vereiste velden aan

 

İzmir: Hart van Turks Egeïsche kust

De provincie Izmir, met de gelijknamige grote stad, heeft als koosnaam ‘Parel van de Turks Egeïsche kust’. Voor velen is hier Ceşme de bekendste vakantiebestemming. De stranden van Ilıca en Alaçatı zijn met hun prachtige zee en goudkleurige zandstranden de twee parels van Çeşme. Alaçatı Beach, gekenmerkt door zijn serene wateren en smetteloze strand, ligt op ongeveer 13 kilometer van het stadscentrum van Çeşme. Genieten van een smakelijke cocktail onder de Egeïsche zon.

 

 

Ilıca Beach in het Ilıca-district is een andere populaire bestemming in de regio. Het ondiepe, thermale bronwater dat de zeeën hier verwarmt is een geschenk voor lichaam en geest. Voor volop ontspanning, kristalhelder water en aangename zon ben je hier aan het juiste adres.

Çanakkale: Groen paradijs in Noord-Egeïsche Zee

Aan Assos-kust van Çanakkale is de zee net iets rustiger en lijkt ze betoverend door haar groene gloed. De twee beroemdste stranden van de regio zijn het Assos Sokakağzı-strand en de Kadırga-baai, aan beide zijden omzoomd door olijfgaarden.
Voor de kust liggen de schilderachtige eilanden Bozcaada en Gökçeada. Met zijdeachtige zand is het Ayazma-strand van Bozcaada een van de mooiste stranden in de Egeïsche Zee. Het 1200 meter lange Aydıncık-strand in Gökçeada, het grootste eiland aan de Turks Egeïsche kust, is een van de Turkse topstranden. Behalve liefhebbers van mooie brede zandstranden is het erg populair bij surfers.

 

 

 

 

 

Comments are closed.