Dit zijn de beste bestemmingen voor een workation

Werk en vakantie combineren? Las Palmas is de beste workation bestemming ter wereld. De hoofdstad van het Spaanse eiland Gran Canaria heeft deze eer vooral te danken aan het fijne klimaat, de hoge levenskwaliteit en de goede bereikbaarheid. Lissabon is de één-na-beste locatie om werk en vakantie te combineren. Dit en meer blijkt uit de Workation Index van CheapTickets.nl, gebaseerd op ruim 100 internationale bronnen.

Workation Index

In de Workation Index worden 120 wereldbestemmingen vergeleken op basis van de levenskwaliteit, communicatiemogelijkheden, bereikbaarheid en het klimaat. Een locatie krijgt bonuspunten als er naar verhouding veel gelukkige locals wonen.

 

 

Naast Las Palmas en Lissabon zijn er nog meer goede locaties om te werken en tegelijkertijd vakantie te vieren. De top 10 beste workation bestemmingen ter wereld is als volgt:

Las Palmas, Spanje
Lissabon, Portugal
Málaga, Spanje
Palma de Mallorca, Spanje
Heraklion, Griekenland
Porto, Portugal
Sevilla, Spanje
Aalborg, Denemarken
Nice, Frankrijk
Wenen, Oostenrijk
Mensen die het liefst deze maand nog vertrekken op workation, kunnen het beste afreizen naar Spanje. Las Palmas, Málaga en Mallorca zijn deze tijd van het jaar namelijk de beste werkvakantie bestemmingen ter wereld, gevolgd door Lissabon, Stockholm, Wenen en Heraklion.

Beste bestemmingen buiten Europa

Ondanks dat alle top 10 bestemmingen binnen Europa vallen, kan je ook in andere wereldsteden prima terecht voor een werkvakantie. Per regio zijn de beste bestemmingen: Johannesburg (Afrika), Taipei (Azië), Abu Dhabi (Midden-Oosten), Las Vegas (Noord-Amerika), Perth (Oceanië) en Lima (Zuid-Amerika).

 

 

Nederlandse steden scoren gemiddeld

Ook Amsterdam en Rotterdam zijn als workation bestemmingen meegenomen in het onderzoek. De Nederlandse steden blijven hangen in de middenmoot en het zijn daarom geen echte werkvakantie hotspots. Amsterdam eindigt op de 45e plek in de wereldranglijst en scoort hiermee iets hoger dan Rotterdam. De havenstad blijft hangen op een 54e plaats. Beide steden laten vooral punten liggen door het minder aantrekkelijke klimaat, maar scoren wel hoger dan gemiddeld op levenskwaliteit.

 

 

 

 

 

Comments are closed.