Dit zijn de populairste vliegbestemmingen van 2022

Het is weer zomervakantie en dat betekent voor velen weer lekker op vakantie gaan. De lange wachtrijen bij Schiphol laten nog maar eens zien hoe reislustig ons volkje is en hoe graag wij er met het vliegtuig op uit gaan om nieuwe bestemmingen te ontdekken. Deze zomer zijn vluchten binnen Europa erg populair. Flightgift zet de populairste vliegbestemmingen van 2022 op een rij. Inspiratie, voor als jij nog wilt boeken.

Málaga

Op nummer één staat de Zuid-Spaanse kustplaats Málaga, de tweede stad van de regio Andalusië. Zowel als citytrip als vakantiebestemming is deze zonnige stad (en omgeving) een populaire keuze. Jaarlijks reizen er dan ook veel Nederlanders af naar de Costa del Sol. Strand en cultuur; een ideale bestemming voor deze zomer.

Barcelona

Op nummer 2 staat Barcelona. Deze stad wordt veelal bezocht voor een stedentrip, of voor een midweek. Er is enorm veel te zien, dus geen tijd te verliezen om alle highlights van de stad te ontdekken. Van de kunstwerken van Gaudí tot de vele tapas restaurants en de populaire Ramblas.

lekker eten en drinken in Barcelona

Alicante

Nog een Spaanse bestemming in de top 3 van populaire vliegbestemmingen deze zomer: Alicante. Een perfecte uitvalsbasis voor een vakantie aan de Spaanse kust. De stad biedt legio mogelijkheden om te genieten van de Spaanse keuken, evenals het ontdekken van de eeuwenoude historie. Aan het strand vind je verkoeling met een ijsje en een frisse duik in zee.

Lissabon

Op nummer 4 in de lijst met populaire vliegbestemmingen staat Lissabon. De Portugese hoofdstad is een veelgeboekte stedentripbestemming voor een (lang)weekend weg. Geniet van de witte kalkstenen gebouwen met hun rode daken, de vele terrassen en de verschillende musea en shops in het oude centrum.

Rome

Er leiden meerdere wegen naar Rome, maar een vlucht via Flightgift is er één van! Een zeer gewilde bestemming voor een stedentrip in het weekend. Aldaar bezoek je het Coloseum, breng je een bezoek aan de Paus en eet je uiteraard een pizza met een goed glas rode wijn on the side.

Trevi fontijn

Dublin

Dubin? Jazeker! Ook deze stad hoort in dit lijstje thuis. De hoofdstad van Ierland mag dan wel niet altijd zeker zijn van mooi weer, dit weerhoudt ons niet van het boeken van een stedentrip naar deze Ierse bestemming. Bezoek de mooiste bibliotheek ter wereld (Trinity College Library), brand een kaarsje in Christ Church Cathedral en laat de Guinness je smaken.

Ibiza

Voor een lang weekend of een midweek is Ibiza een ideale bestemming. Of je nu komt om te feesten of juist de rust zoekt. Het eiland heeft allerlei mogelijkheden. Kijk eens verder dan de populaire stranden en ga op zoek naar die verborgen baaitjes en uitzichtpunten op het eiland. Uiteraard wil je de hippiemarkt niet missen.

Geniet op het strand van Las Salinas van verse gerechten

Geniet op het strand van Las Salinas van verse gerechten

Athene

Een stad waar je gerust een week voor kunt uittrekken: Athene. De Griekse hoofdstad herbergt de grootste schatten van de wereld. Van de eeuwenoude Akropolis tot het Olympieion. In de avond geniet je van de lekkerste grilgerechten, drink je Ouzo en dans je de Sirtaki. Athene is een populair start- en eindpunt van een rondreis door Griekenland.

 

 

Dubai

Ken jij iemand die nog niet in Dubai is geweest? Deze stad in het Midden-Oosten wint de laatste jaren enorm aan populariteit. Voor een midweek of langer, een vlucht van een kleine 7 uur brengt je naar een andere wereld vol luxe, stranden en woestijn. Maak een kiekje bij de Burj Khalifa en ga op quadsafari in de woestijn.

 

 

Porto

Porto is de op een na grootste stad van Portugal en een populaire bestemming voor een bezoek voor een midweek. De stad ligt aan de oever van de Douro, waar je vanaf één van de vele terrassen uitkijkt op hoe de boten passeren. Klim naar het uitzichtpunt op de heuvel, en bestel een Portonic en een Pastel de Nata als aperitief.

Koffie met een pastel de data. De nationale lekkernij.

Koffie met een pastel de nata. De nationale lekkernij.

Napels

De laatste in de rij van populairste vliegbestemmingen in 2022 is de Italiaanse stad Napels. Een graag geziene bestemming voor een lang weekend of een midweek. Ook deze stad ligt aan zee die voor de nodige verkoeling zorgt. Sla een bezoek aan het wereldberoemde Pompeii niet af en neem een kijkje bij de vulkaan Vesuvius. Wist je dat Napels ook ondergronds Catacomben heeft, net zoals Parijs?

 

 

 

 

 

Comments are closed.