Gastronomisch genieten van Valencia in Nederland

Volgende week staat de Winkel van Sinkel in Utrecht in het teken van onder andere de stad en regio Valencia. Iedereen die een voorproefje wil hebben van de Valenciaanse gastronomie kan van 21 tot en met 26 juni genieten van een speciaal duurzaam menu dat is samengesteld door twee topchefs uit Valencia.

Ook is er een tijdelijk toeristisch informatiepunt te bezoeken waar verteld wordt hoe je de stad op een duurzame manier kunt beleven. Duurzaamheid is een belangrijk thema voor Valencia. Mede hierom is de Spaanse stad door de Europese Commissie uitgeroepen tot Europese ‘Smart Tourism’ hoofdstad van 2022. Smart Tourism steden blinken namelijk uit op het gebeid van duurzaamheid, toegankelijkheid, digitalisering en cultureel erfgoed en creativiteit.

Duurzame Gastronomie Menu van Valencia

Het ‘Duurzame Gastronomie Menu van Valencia’ is samengesteld door de Valenciaanse chefs Carito Lourenço en Germán Carrizo van restaurant Fierro, dat bekroond is met een Michelinster. Het menu is een voorbeeld van hoe duurzaamheid toegepast kan worden in de gastronomie.

De gerechten zijn bereid met lokale seizoensproducten uit Valencia, geïnspireerd op de ‘huerta valenciana’, ofwel de Valenciaanse Moestuin. Dit is een uitgestrekt gebied rondom de stad dat gedomineerd wordt door rijst- en aardamandelgewassen, sinaasappelboomgaarden, groenteplantages, aubergines en artisjokken, wijnstokken en olijfbomen. De Huerta is er verantwoordelijk voor dat het Valenciaanse product een kwaliteitsmerk is op internationaal niveau. Prijs menu €36,50. Winkel van Sinkel, Oudegracht 158, Utrecht.

 

 

Gastronomische fietsroutes

Wie meer wil weten over Valencia kan in diezelfde dagen ook in de Winkel van Sinkel terecht voor toeristische informatie over de Spaanse stad. Bij dit tijdelijke informatiepunt kun je meer te weten komen over Valencia en met name hoe je de stad op een duurzame manier kunt beleven.

 

 

Zo worden er drie verschillende fietsroutes uitgelicht, zoals gastronomische fietsroute in de stad en regio. Deze zijn makkelijk te downloaden via een QR-code. Maar ook kun je hier proeven van de lokale Valenciaanse delicatessen, zoals honing, horchata (gemaakt van aardamandelen) en sinaasappelmarmelade. De eerste bezoekers krijgen ook een mooie goodiebag van Delicious València met daarin ook een gids met 12 Valenciaanse seizoensrecepten. Openingstijden: van 11.00 tot 18.00 uur. Winkel van Sinkel, Oudegracht 158, Utrecht.

Aftellen naar La Vuelta

Deze gastronomische activiteiten zijn onderdeel van een 100-dagen activatieprogramma dat in het teken staat van de Spaanse wielerronde La Vuelta, die op 19 augustus in Utrecht zal starten. Het programma staat bol van allerlei activiteiten – van sportief tot cultureel, van educatief tot culinair. Inhakend op de activiteiten van La Vuelta Holanda worden de komende tijd verschillende Spaanse steden, waaronder Valencia, als fietsbestemming meer onder de aandacht gebracht in combinatie met gastronomie.

 

 

 

 

 

Comments are closed.