Pinksterdagconcert strijkt neer op kasteel Doorwerth

De strijkersensembles Preludio, Scala en Arcato geven op eerste Pinksterdag twee concerten van een uur op het kasteel. Deze drie bijzondere ensembles met leden tussen de 7 tot 18 jaar vallen onder de stichting Arcato.

Toren van Kasteel Doorwerth

Deze stichting helpt getalenteerde kinderen en jongeren op hoog niveau muziek maken en hun talent ontwikkelen. Het Preludio ensemble is het beginnersensemble, het Scala ensemble vormt de opstap naar het Arcato ensemble en het Arcato ensemble is een volwaardig jeugdorkest voor muzikaal begaafde strijkers uit Zutphen en wijde omgeving.

 

 

De leden van de ensembles komen wekelijks uit de wijde omgeving naar Zutphen om samen muziek en plezier te maken en gaan dit pinksterweekend op tournee langs kastelen en buitenplaatsen. Op zondag spelen zij 2 concerten, om 11 uur en om 14.30 uur in kasteel Doorwerth.

 

 

Als bezoeker van het kasteel kun je gratis naar deze concerten luisteren. Datum: zondag 5 juni. Entree kasteel: volwassenen € 12,00, kinderen 4-18 jaar € 5,00. Houders van een Museumkaart en donateurs hebben gratis toegang.

 

 

 

 

 

Comments are closed.