Dankzijn een luchtvaartmakelaar uit Antwerpen gaan 1600 voetbalfans naar Albanië

Woensdagavond speelt Feyenoord in de Albanese hoofdstad Tirana de Conference League-finale tegen AS Roma. Heel wat voetbalfans willen die wedstrijd bijwonen. Zo’n 1600 onder hen vertrekken vandaag en morgen met een indrukwekkende vloot vanuit Rotterdam The Hague Airport en Amsterdam-Schiphol. ​

De 11 retourvluchten met 7 Boeing 737-800’s, 3 Fokker 100’s en één met een CRJ1000 worden in goede banen geleid door The Aviation Factory uit Antwerpen in samenwerking met Uniglobe Two Travel. De luchtvaartmakelaar organiseert wel vaker vluchten voor sportclubs of supportersverenigingen in het kader van internationale wedstrijden, maar zoveel passagiers vervoeren op goed twee dagen blijft ook voor het Antwerpse bedrijf heel bijzonder.

Vijf luchtvaartmaatschappijen

“Voor deze vluchten doen we een beroep op vijf luchtvaartmaatschappijen: TUI, Enter Air, Smart Wings, Carpatair en Hibernian. Hoewel dergelijke grote klussen niet alle dagen voorkomen, is The Aviation Factory dé specialist als het gaat om de organisatie van grote, complexe vliegoperaties. Vorige week nog vlogen we een 1000-tal voetballiefhebbers van Duitsland naar Sevilla waar de Europa League-finale plaatsvond tussen Frankfurt en de Glasgow Rangers”, aldus Luc Van De Logt, afdelingsverantwoordelijke Commercial Jets van The Aviation Factory. “Wij hebben onze kennis en ervaring ook al aangewend in het kader van humanitaire vluchten. Zo hebben we tijdens de Afghaanse crisis in augustus 2021 een luchtbrug opgezet vanuit Pakistan naar Europa.”

 

Lees ook dit artikel: Skanderbeg, held van Albanië

 

The Aviation Factory werd opgericht in 2000. De voorbije twee decennia is de luchtvaartmakelaar uitgroeid tot absolute marktleider in de Benelux. Het team bestaat uit 25 medewerkers in 10 landen. Zij organiseren jaarlijks ruim 4.000 vluchten voor zowel productlanceringen, incentives en sportcharters, als voor vervoer op maat voor congresgangers, ministers, staatshoofden en andere VIP’s. The Aviation Factory heeft kantoren in België, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Portugal, Tsjechië, Zweden, Saoedi-Arabië, Koeweit en sinds vorige week ook in de Verenigde Staten.

 

 

In 2021 draaide het Antwerpse bedrijf een geconsolideerde omzet van 30,7 miljoen euro. Dit jaar wordt een geconsolideerde omzet van ruim 50 miljoen euro verwacht.

 

 

 

 

 

Comments are closed.