Kasteel Doorwerth gaat weer open

Vanaf zaterdag 29 januari opent kasteel Doorwerth haar blauwe poorten weer. Het kasteelteam verwelkomt graag de bezoekers weer die ze lange tijd heeft moeten missen. Er staan al flink wat activiteiten op de agenda, een kleine greep eruit wordt hier alvast toegelicht. Uiteraard blijven regels als afstand houden van toepassing, en in het kasteel is ook de looproute nog steeds in één richting uitgezet. Ook scannen we de QR code voorafgaand aan het bezoek.

Toevallige ontmoetingen

Op zondag 30 januari kan men zomaar vroegere bewoners van kasteel Doorwerth tegen het lijf lopen. Charlotte Sophie Bentinck bijvoorbeeld, of een van haar kamermeisjes. Beleef deze toevallige ontmoetingen mee! Door het seizoen heen kunnen bezoekers elke laatste zondag van de maand deze vroegere bewoners treffen. Zie voor exacte data de website van kasteel Doorwerth.

 

Lees ook dit artikel: Fietsen langs kasteel Doorwerth

 

Escape route vanaf 5 februari

In Kasteel Doorwerth kun je ook weer de uitdagende escape route spelen. Compleet met raadsels, puzzels, en het ontrafelen van geheime codes en speuren naar verborgen aanwijzingen redt de bezoeker de collectie van het museum en het Verloren Verhaal van Gelderland. Deze populaire route die ongeveer twee uur duurt is bij uitstek geschikt voor gezinnen die wel van een uitdaging houden! De escape route kan vanaf 5 februari 1 x per dag online geboekt worden om 14.30 uur. Voor het oplossen van de puzzels is een smartphone met QR-scanner noodzakelijk.

Toegang

Om drukte te spreiden en de veiligheid van bezoekers en medewerkers te garanderen is het aan te raden een datum en tijdslot te reserveren voor regulier bezoek en de ingeplande activiteiten. Dit geldt voor alle bezoekers.

  • Kasteel Doorwerth is geopend dinsdag t/m zondag tussen 11.00 – 17.00 uur.
  • Entree: volwassene € 12,00 4 t/m 18 jaar € 5,00.
  • Donateurs en museumkaarthouders gratis. Reserveren via de site

 

 

Kasteelcafé de Zalmen is elke dag geopend tussen 10.00 en 17.00 uur

 

 

 

 

 

Comments are closed.