Emirates hervat alle operaties in de VS

Als gevolg van telecommunicatie-exploitanten die de uitrol van 5G-netwerken rond Amerikaanse luchthavens hebben vertraagd, hebben de Amerikaanse Federal Aviation Administration en Boeing formele kennisgevingen uitgegeven die de eerdere beperking op vliegtuigoperaties opheffen. Hierdoor kan Emirates veilig de volledige geplande operaties naar al haar Amerikaanse bestemmingen hervatten voor aanstaande zaterdag.

Emirates Boeing 777-300ER

Volledige hervatting van diensten

Vanaf 21 januari hervat de luchtvaartmaatschappij haar Boeing 777-vluchten naar Chicago, Dallas Fort Worth, Miami, Newark, Orlando en Seattle.

 

 

Emirates diensten naar Los Angeles, New York JFK en Washington DC blijven onaangetast. Vluchten naar Boston, Houston en San Francisco, waarop de luchtvaartmaatschappij op 20 en 21 januari tijdelijk A380-toestellen had ingezet, keren op zaterdag 22 januari terug naar Boeing 777-operaties. De luchtvaartmaatschappij exploiteert ook Boeing 777-vrachtvliegtuigen naar Chicago, Houston, Los Angeles, Columbus en Aguadilla, met export en essentiële vracht zoals voedsel en levensreddende medicijnen en farmaceutische producten.

 

 

Eerder deze week heeft Emirates haar diensten naar enkele Amerikaanse bestemmingen opgeschort op basis van het FAA-advies en Boeing-aanbevelingen over mogelijke interferentie tussen de 5G-antennes en vliegtuigsystemen, aangezien de veiligheid van de operaties de hoogste prioriteit heeft.

Veiligheid als topprioriteit

Sir Tim Clark, President Emirates Airline zei: “Onze excuses voor het ongemak dat onze passagiers hebben ondervonden door de tijdelijke opschorting van vluchten naar enkele van onze bestemmingen in de VS. Veiligheid heeft altijd onze topprioriteit en we zullen nooit op dit front gokken. We verwelkomen de laatste ontwikkeling die ons in staat stelt om essentiële vervoersverbindingen naar de VS te hervatten om reizigers en cargo partners van dienst te zijn. We zijn ons er echter ook van bewust dat dit een tijdelijke uitstel is en dat een langetermijnoplossing vereist is. Emirates werkt nauw samen met de vliegtuigfabrikanten en relevante regelgevers om de veiligheid en continuïteit van onze diensten te waarborgen.”


“We willen onze passagiers bedanken voor hun geduld en begrip, en onze waardering uitspreken voor onze teams en partners die de klok rond hebben gewerkt om de impact op reizigers te minimaliseren en ons te helpen snel weer aan de slag te gaan.”

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.