Leef The American Dream met Harmke

Wie droomt er niet van een reisje naar New York of Chicago? Hierbij een selectie van 6 Amerikaanse steden die Harmke de afgelopen jaren bezocht, met als gemene deler dat ze allemaal voordelig met Icelandair zijn aan te vliegen.

Life is good in Chicago

Life is good in Chicago

Boston (MA)

Boston, de stad van Harvard University, ligt aan een rivier en heeft vele stadsparken vol eekhoorntjes. Onder de indruk ben ik van het historische district Beacon Hill met z’n achttiende-eeuwse huizen en neoklassieke State House met gouden koepel. Ook het bewandelen van de Freedom Trail is bijzonder: dit pad loopt bijna letterlijk als rode draad door Boston in de vorm van rode stenen in het wegdek. De route leidt langs landmarks als het Old South Meeting House, waar de kolonisten zich tegen nieuwe belastingen van de Britten keerden (1773) en daarmee de Amerikaanse Revolutie inluidden. Dwaal mee door Boston. boston.gov

Boston’s State House

Old State House

Old State House

Harmke bij de shops in Cambridge

Harmke bij de shops in Cambridge

 

Chicago (IL)

Wat maakt de stad Chicago zo leuk? Allereerst de ligging aan Lake Michigan, een gigantisch meer. Vanuit mijn boetiekhotel Claridge House in het historische district loop ik er zó naartoe. Chicago heeft een zeer imposante skyline – te bewonderen vanaf het 360 Chicago Observation Deck – en je kunt er heerlijk shoppen. Fameus is de Magnificent Mile, een gedeelte van Michigan Avenue met upscale winkels. Sla het Museum of Contemporary Art niet over! Ook het Art Institute in het Millennium Park is de moeite waard. Verder vond ik het fijn om rond te struinen én te eten bij culinair warenhuis Eataly. Bewonder Chicago en zijn skyline. visitchicago.com

Gold Coast

Gold Coast

Magnificent Mile

Magnificent Mile

Museum of Contemporary Art

Museum of Contemporary Art

De Chicago-river

 

 

Minneapolis (MN)

In Minneapolis (Minnesota) is de sky letterlijk the limit, want de stad is niet alleen op straatniveau te bewandelen, maar ook via de luchtbruggen (skywalks) die de gebouwen met elkaar verbinden. Dat laatste is een voordeel als het ’s zomers warm of ’s winters koud is. Minneapolis vormt met het aangrenzende St. Paul de Twin Cities. Je vindt er opvallend veel theaters, waaronder het moderne Guthrie Theater dat aan de oevers van de Mississippi-rivier ligt. De luchthaven zit in de suburb Bloomington, bekend om de Mall of America, een gigantisch winkelcomplex annex amusementshal. Dit is Culinair Minnesota van A tot Z. minneapolis.org.

Skywalk in St. Paul

Guthrie Theatre

Guthrie Theatre

Harmke bij de Mall of America

Harmke bij de Mall of America

 

New York City (NY)

New York blijft fascineren! De laatste keer was ik er samen met een vriendin die ervan houdt dure cocktailbars te frequenteren. Daar sloot ik me graag bij aan. Zo belandden we onder meer in de chique bar van het Peninsula Hotel op Manhattan. Daarnaast bezochten we het Guggenheim Museum, gingen we joggen in Central Park, liepen we door de historische straatjes van Greenwich Village, maakten we een boottocht door Hudson Bay langs het Vrijheidsbeeld en keken we uit over de stad vanaf het panorama-dek van de One World Trade Tower, de hoogste toren van het westelijk halfrond (541 m). Laat je verrassen in New York, New York…. nycgo.com

Fifth Avenue

Fifth Avenue

De skyline van New York City

 

 

Tea Time

Varen naar het Vrijheidsbeeld

 

Portland (OR)

Mijn all time favorite! In Portland (Oregon) heb je geweldige restaurants met organic food, zoals Bamboo Sushi. Ook de koffie is er fantastisch. Er zijn talloze koffiebranders, waaronder Stumptown en Coava. Ga net als ik op pad met Lora van Third Wave Coffee die je de beste koffieadresjes toont. Ook zijn er veel Urban Winery’s en ligt wijnvallei Willamette Valley om de hoek. America’s Hubworld organiseert leuke wijntours. Nog een plus van Portland: de natuur is dichtbij. Maak een wandel- of fietstocht naar de imposante watervallen van Columbia River Gorge samen met Sarah van Around Portland. Dit zijn de beste koffiebars in Portland van A tot Z. travelportland.com, traveloregon.com

Pompoenen bij Portland’s Topaz Farm

Koffie van Coava Coffee Roasters

Bridgetown is een van Portland’s bijnamen

Frozen rosé uit de wijnvallei bij Portland

Bar van The Hart and The Hunter

Bar van The Hart and The Hunter

 

Seattle (WA)

In Seattle logeerde ik bij het Palihotel in Pine Street: een hip en trendy hotel in een gerenoveerd historisch gebouw downtown. Ideaal. Er is zoveel te doen in Seattle! De stad strekt zich uit langs Elliott Bay en dus maakte ik om te beginnen een boottocht door de baai met zicht op de skyline. Verder bezocht ik het Seattle Art Museum met voor de ingang het bewegende kunstwerk Hammering Man, ging ik langs bij het Chihuly Garden and Glass Museum en het Pop Museum en maakte ik een ritje met de Monorail. Tevens zoefde ik naar de top van de Space Needle voor het weidse uitzicht. 10x doen in Seattle! visitseattle.org.

Harmke in Seattle

SAM, Seattle Museum of Art

SAM, Seattle Museum of Art

Space Needle

Space Needle

 

Naar Amerika met Icelandair

Een voordelige manier om naar deze en andere Amerikaanse steden te vliegen is via Reykjavik met Icelandair. Wat het extra aantrekkelijk maakt, is dat deze airline je de mogelijkheid geeft een stop-over tot wel 7 dagen in IJsland zelf erbij te boeken, zónder bijbetaling voor je ticket! Dit zegt Icelandair er zelf over: “Je stop-over kan van 1 tot 7 dagen lang zijn. Voeg zonder extra kosten meer ervaringen aan je reis toe. Verken de hoofdstad, de cultuur en de natuurwonderen van IJsland. Daarna stap je op je vlucht naar je eindbestemming en je trans-Atlantische reis is compleet.” www.icelandair.com/nl-nl

Icelandair

Icelandair

 

Zonsondergang in Portland

 

 

Elke maand de fijne tips van Harmke ontvangen?

Wil jij gratis elke maand deze en andere plekken ontvangen die Harmke heeft bezocht? Laat je e-mailadres achter en krijg elke maand als eerste de insider tips in je mailbox. En Harmke stuurt geen spam!

Naam

 

Comments are closed.